ATP INDIAN WELLS

Nepobjedivi Đoković za naslov s Nadalom

20.03.2011 u 10:09

Bionic
Reading

U finalu ATP teniskog turnira iz Masters serije u Indian Wellsu igrat će Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković. Nadal je u polufinalu pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra 6:4, 6:4, dok je Đoković slavio protiv Švicarca Rogera Federera 6:3, 3:6, 6:2

Đoković je ove godine već treći put uzastopce porazio bivšeg najboljeg tenisača svijeta. Prvo ga je dobio u polufinalu Australian Opena, pa u finalu Dubaija, a sada i u polufinalu Indian Wellsa. Ovom pobjedom Đoković je dostigao Federera na ATP ljestvici i od ponedjeljka će ponovo biti drugi tenisač svijeta iza Nadala. Ukupno gledano Federer je još uvijek bolji u međusobnim susretima. Od 21 meča dobio je 13.

Bila je to ujedno i 19. uzastopna pobjeda Đokovića, koji je bez poraza od finala Davis Cupa u prosincu prošle godine čime je popravio osobni rekord. Đoković je n ATP Touru nanizao 17 pobjeda čime se izjednačio s Amerikancem Peteom Samprasom koji je 1997. godine također spojio 17 pobjeda. Federer je prije pet godina uspio nanizati 16 pobjeda.

Njegov protivnik u finalu bit će prvi tenisač svijeta koji je na putu do finala izgubio samo jedan set i to od našeg Ive Karlovića. Nadal i Đoković do sada su igrali 23 puta, a Španjolac je slavio 16 puta.

POLUFINALE:
Rafa Nadal (Špa/N.1) - Juan Martin Del Potro (Arg) 6:4, 6:4
Novak Đoković (Srb/N.3) - Roger Federer (Švi/N.2) 6:3, 3:6, 6:2