FERRARIJEVO SLAVLJE

Neočekivani pobjednik VN Australije, Verstappenu se ovo nije dogodilo dvije godine

24.03.2024 u 06:51

Bionic
Reading

Vozač Ferrarija Carlos Sainz odnio je prvu pobjedu ove sezone izvan Red Bulla impresivnim nastupom tijekom nedjeljne Velike nagrade Australije, iskoristivši tehničke probleme Maxa Verstappena u prvim krugovima zbog kojih je aktualni svjetski prvak morao odustati. A to mu se nije dogodilo već dvije godine

Loveći rekordnu 10. pobjedu u nizu, Verstappen je svoju prednost na pole positionu od početka krenuo odlučno, ali je ubrzo prijavio probleme za volanom, s kompromitiranim drugim krugom koji je otvorio vrata Sainzu da ga zaobiđe i napravi porez koji mu je donio vodstvo.

Od tada su se Verstappenovi problemi s kočnicama pogoršali i s oblacima dima koji su izlazili iz stražnjeg dijela njegovog RB19, on se povukao s trkaće staze, kako bi ostatak vozača prošao kraj njega. Morao je uči u boks, ali se povukao po prvi put u dvije godine.

Sainz je postajao sve jači u Verstappenovoj odsutnosti, gradeći čvrsto vodstvo ispred Landa Norrisa, timskog kolege Charlesa Leclerca i domaćeg favorita Oscara Piastrija kako se utrka razvijala te je na kraju stigao do svoje treće pobjede u F1 karijeri.

Slavlje Ferrarija je upotpunio Charles Leclerc drugim mjestom, što je talijanskoj momčadi donijelo prvu dvostruku pobjedu nakon Bahreina 2022.!

Iza dva Ferrarija su završila dva McLarena – treći je bio Lando Norris a četvrti Oscar Piastri.

Ovu utrka u Mercedesu bi što prije zabravili, jer se u predzadnjem krugu razbio Mercedesov George Russell, a i Hamilton je odustao zbog kvara.

  • +20
Carlos Sainz Jr. pobjednik je VN Australije Izvor: Profimedia / Autor: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Španjolac je do pobjede došao samo dva tjedna nakon operacije slijepog crijeva. Zbog toga je propustio posljednju utrku u Saudijskoj Arabiji, a njegov nastup u Melbourneu bio je pod znakom pitanja do petka.

Ipak, odveo je besprijekornu vožnju na stazi Albert Park i iskoristio Verstappenov dar.

'Ovo sve pokazuje da je život ponekad lud. Sve što se događalo na početku godine, postolje u Bahreinu, pa slijepo crijevo, pa povratak, pobjeda... Bilo je kao na vrtuljku. Ali uživao sam i svim bih vozačima preporučio da ove zime odstrane slijepo crijevo', kazao je Sainz.

Sljedeća utrka je za dva tjedna u Japanu na legendarnoj Suzuki.