TKO JE KRIV?

Neočekivani kaos na startu utrke u Barceloni!

11.05.2014 u 12:43

Bionic
Reading

Stephane Richelmi skupo je platio pogrešku organizatora koji su prekasno prekinuli start GP2 utrke u Barceloni, uvertire u onu Formule 1...

GP2 natjecanje ovih je dana u središtu pozornosti automobilističkih medija, s obzirom da su njegovi najbrži vozači ovaj vikend vozili krugove dovoljno brze za pristojan plasman na startu utrke Formule 1, što govori mnogo o velikom padu performansi momčadi elitnog automobilističkog natjecanja.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Utrka 'juniorske F1 lige' također će ostati u sjećanju po dvojbenoj odluci organizatora na samom startu. Naime, kontrola utrke nije na vrijeme vidjela suca koji je mahao žutom zastavicom, primjetivši da je Stoffel Vandoorne ugasio svoj bolid. Do prekida je na kraju ipak došlo, doslovno u posljednjoj sekundi. Zbog toga su neki vozači startali, drugi ostali stajati i čudo da je izbjegnut bilo kakav sudar u toj situaciji.

Najveća žrtva ovakvog razvoja događaja bio je Stepanhe Richelmi. Vozač iz Monaka trebao je startati s pole pozicije, ali u ovoj je situaciji pogriješio, ugasio svoj bolid te morao startati iz boksa, kao i još tri vozača sa sličnim problemom. Na kraju je završio na 11. mjestu, a pobjedu je odnio Johnny Checotto.