TOPLA VAHINA RIJEČ

Neobični gosti na Dinamovom treningu

28.10.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Neobične su goste imali Dinamovi nogometaši u četvrtak na treningu. Na vlastitu inicijativu te zahvaljujući susretljivosti domaćina mladi štićenici Odgojnog zavoda u Turopolju posjetili su svoje idole

Dinamo je u srijedu uspješno odradio osminu finala Kupa te je glavninu igrača u četvrtak čekao tek lakši trening, rastrčavanje i razgibavanje. No i takav je bio zanimljiv, pa čak i dirljiv, jer u Dinamo je stigla mala delegacija mladih prijestupnika, koji su zbog lošeg ponašanja, poput krađa i korištenja droga, završili u Odgojnom zavodu u Turopolju. Riječ je o centru u kojem se nalazi 60-ak prijestupnika koje pedagozi pokušavaju vratiti na pravi put.

'Zato nam je posjet Dinamu dobrodošao, jer ih na taj način motiviramo da se pokušaju popraviti. Ova sedmorica svojim su ponašanjem zaslužili izlazak i siguran sam da će im ostati u lijepom sjećanju', rekao je u ime sedmorice dječaka, od 16 do 20 godina, njihov voditelj Mirko Kovčalija.


Dinamov trener Vahid Halilhodžić nakratko se odvojio od momčadi i nekoliko riječi uputio mladićima koji su upijali svaki pokret nekih od svojih idola.

'Dečki, popravite se i lijepo se ponašajte. Nadam se da ćete shvatiti kako je obitelj najvažniji segment života i kako ćete se uspješno vratiti njima. Naravno, i kako ćete i dalje navijati za Dinamo', s velikom dozom sentimenta rekao je popularni Vaha dečkima koji su u njega gledali s velikim respektom.

'Sretan sam što sam izašao malo izvan kaznionice. To će mi biti poticaj da se popravim u ponašanju, koje nije bilo uzorno. I toga sam svjestan. Već sam godinu dana tamo, ali nadam se da ću izaći u veljači i nastaviti školovanje, za kuhara, i da ću nastaviti trenirati nogomet', rekao je za tportal.hr jedan od sretnika koji je iz kaznionice stigao na Dinamov stadion.