HRVATSKI prvak se zna

Nenad Gračan otkrio bolnu istinu o zagrebačkom Dinamu!

28.04.2017 u 11:17

Bionic
Reading

Pred hrvatskim prvoligašima još je šest kola, a vodeća Rijeka u završnicu ulazi s osam bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom. Iako matematički još nije osvojila naslov, Nenad Gračan siguran je da će Rijeka stići do prvog, povijesnog naslova

Iskusni 54-godišnji trener Nenad Gračan, koji je imao priliku voditi sva četiri najveća hrvatska kluba, a trenutno je na kormilu hrvatske U-21 reprezentacije, uoči raspleta sezone kao prvaka vidi jedino i isključivo - svoju Rijeku.

No nije Gračan pao u euforiju jer ovog je stava bio i uoči proljetnog dijela sezone.

'S obzirom na sve i kakvo je trenutno stanje u dva vodeća kluba, teško da Rijeka može izgubiti prednost jer osim što ona iznosi velikih osam bodova, na strani Rijeke je sve što donosi rezultat - od igre, atmosfere, podrške navijača. Dinamo nije uvjerljiv, nema kvalitetu', rekao je u uvodu razgovora za tportal.hr Nenad Gračan, kojeg smo ulovili na putu za Split gdje će ovog vikenda gledati i neke igrače za svoju vrstu U-21.

Može li se dogoditi da momčad Rijeke padne u kakvu euforiju? Iako je i trener Kek, koji evidentno zna što radi, smiruje strasti?

'Ne vjerujem, jer ekipa ima kvalitetu. Osim toga, ne vidim ni jednu momčad u Hrvatskoj, osim eventualno na gostovanju u Koprivnici, tko bi ovakvoj Rijeci mogao uzeti bodove. Moj je dojam, kako se bliži kraj prvenstva i kako je naslov sve bliži, da se Rijeci pobjede nižu same od sebe.'

Dinamo je definitivno u krizi. Što Petev, kojem su ostavili momčad do kraja sezone, može još napraviti?

'Teško mi je komentirati nešto u što nisam upućen i nešto što ne znam s kojom je vizijom rađeno. Međutim, gledajući sa strane, vidim da je bilo dosta lutanja, jer malo se uvodilo mlade igrače, pa se stvarala nova momčad, ali nigdje nije bilo napretka. Za razliku od Rijeke, koja je imala kontinuitet. Dodatni problem Dinamu bio je i taj što je 11 godina bio dominantan, a onda je upitna i motiviranost pa je ovakav pad ponekad i logičan slijed', zaključio je Nenad Gračan.