stop the var

Nenad Bjelica dobio podršku najboljih svjetskih trenera: 'Ovakav VAR nije dobar, trebamo ga što prije popraviti'

12.11.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Na UEFA-inom Forumu trenera glavna tema je bio VAR, a sudjelovali su ponajbolji treneri današnjice

Trener Dinama Nenad Bjelica jasno je dao do znanja što misli o VAR tehnologiji nakon utakmice sa Šahtarom na Maksimiru u četvrtom kolu Lige prvaka. Bjelica je izrazio svoje nezadovoljstvo ovom tehnologijom jer ne jamči pošteniji nogomet, a pogriješiti može i sudac bez tehnologije pa je ona jednostavno višak koji ubija emocije.

'VAR je obično sr***. Čemu VAR ako ne žele gledati sve? Što će nam tehnologija ako ne pomaže? Samo ubijate emocije. U pet situacija pomaže, a u pet odmaže. Meni ne treba VAR. To je postao cirkus. Većina trenera u Engleskoj i Italiji se buni. Ja sam apsolutno protiv VAR-a jer ne pomaže', rekao je trener Dinama nakon dvoboja sa Šahtarom.

I bio je u pravu. Većini svjetskih trenera VAR nije najbolje sjeo i smatraju da ga treba popraviti ako ćemo ga koristiti za poboljšanje nogometa. Na UEFA-inom Forumu trenera glavna tema je bio upravo VAR, a sudjelovali su ponajbolji treneri današnjice.

U Nyonu su se sastali Zinedine Zidane, Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Carlo Ancelotti, Unai Emery, Maurizio Sarri, Massimiliano Allegri, Rudi Garcia, Mircea Lucescu, Paulo Fonseca, Erik ten Hag i Thomas Tuchel i izrazili svoju zabrinutost vezanu za korištenje ove tehnologije.

'Želimo da sudac ostane glavni u utakmicama, a VAR može biti oruđe za poboljšanje nogometa', rekao je Rudi Garcia, a prenosi Marca.

UEFA-in direktor Giorgio Marchetti priznao je kako VAR treba popraviti.

'To je mlada tehnologija koja mora proći evoluciju. Trebala bi nam pomoći, ali jasno je da treba još raditi na njoj', rekao je Marchetti, a s njim se slaže i trener Liverpoola Jurgen Klopp:

'Pričali smo o VAR-u i o tome kako ga poboljšati jer jasno je da se to mora napraviti. Moramo VAR-u dati vremena da postane savršen', izjasnio se Klopp.

Bjelica je tako dobio podršku od brojnih svjetskih trenera koji se slažu s njegovom procjenom da ovakav VAR ne donosi previše toga dobroga nogometu i da bi se na njemu trebalo još dosta raditi kako bi stvarno unaprijedio igru.