Da je on izbornik…

Nenad Bjelica bez pardona rekao tko bi mu igrao u prvih 11 protiv Brazila: Bruno Petković? On bi meni bio devetka u reprezentaciji!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 13:37
  • Objavljeno 08.12.2022 u 10:33
Bionic
Reading

Nenad Bjelica, bivši trener Osijeka i Dinama, kojeg mnogi vide u budućnosti na mjestu hrvatskog izbornika, uvijek iskreno kaže što misli

Tako je u HRT-ovoj emisiji Qatara, u kojoj gostuje kao stručni komentator, na pitanje gledatelja bi li Bruno Petković trebao startati protiv Brazila te kakvu bi taktiku pripremio za njih da je izbornik, rekao:

'Ostavit ćemo to izborniku da odluči, on najbolje zna. S dečkima je tamo 24 sata, gleda ih na treningu, u hotelu, zna kako se osjećaju, dobro će analizirati Brazil te će odlučiti kako će igrati. Ne bih htio odavde iz fotelje nešto pametovati. Što se tiče Brune, tu sam jako subjektivan jer imam poseban odnos s njim, privatno i poslovno. On bi meni bio devetka u reprezentaciji, cijenim ga kao igrača, imao sam čast i zadovoljstvo raditi s njim.'

Treba reći kako iz Dohe dolaze vijesti da je izbornik Zlatko Dalić odlučio vjerojatno na poziciji 'devetke', dakle centralnog napadača, početi s Antom Budimirom.

U istoj emisiji, kada je prvih 11 za Brazil u pitanju, stručni komentator Tomislav Ivković dobio je pitanje bi li Borna Barišić trebao ostati u udarnoj momčadi:

'Nije lako pitanje. Ne znamo u kakvom su stanju. Borna Sosa je bio bolestan, temperatura jako iscrpljuje igrača. Borna Barišić je odigrao jako dobru utakmicu, uz grčeve i uz sve nije se dao. Kada su bili produžeci, nije to više spominjao. Bitno je da imamo jednog i drugog zdravog, onda je lako na neki način rasporediti minutažu', kazao je Ivković.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal