HRVATI ZABILI SAMO DEVET

Nemoćna Cibona pod bakljama Grobara

19.04.2009 u 10:04

Bionic
Reading

Da se neće osjećati ugodno u beogradskoj Areni, košarkaši Cibone znali su i prije utakmice. Međutim, da će se trener Perasović morati skrivati zbog baklji, ali i sramote svojih igrača, tome se nije nadao nitko

U Beogradu je u subotu okončano osmo izdanje regionalne košarkaške lige, a po treći put zaredom naslov najboljeg pripao je beogradskom Partizanu koji je sa 63:49 svladao Cibonu. I to, priznao je poslije i trener zagrebačke momčadi Velimir Perasović, potpuno zasluženo.

'Čestitam Partizanu. Zaslužio je pobjedu, bio je dominantna ekipa. Mi smo krenuli loše, pogotovo napadački, donijeli smo puno loših odluka. Ključni moment je bio kada smo došli na četiri poena razlike, a Andriću je poništen koš koji nas je trebao vratiti na minus dva.

Grobari su palili i Dinamov šal

Međutim, kada je Partizan otišao na šest poena, moji su igrači opet pali i više nije bilo prilike za povratak. Na svoju žalost, imali smo premalo raspoloženih igrača. Morali smo koristiti ono što smo imali jer su ostali igrači bili neraspoloženi. Cilj je bio blizu, ali neuhvatljiv. To nas je uništilo, činjenica da smo vidjeli cilj. Bili smo dekoncentrirani. Nisam znao da posljednjih šest minuta nismo zabili koš, ali poništen poen nije opravdanje za to. Kao što suci nisu odlučili utakmicu, Partizanova je pobjeda zaslužena', sportski je priznao trener 'vukova'.

Na čast njegovih igrača, ponajprije najiskusnijih i najbolje plaćenih, Nikše Prkačina i Davora Kusa, ipak ne ide podatak da nisu zabili ni koša. Ustvari, hrvatski su igrači, od 49 Ciboninih, zabili tek devet. Puno premalo, posebno jer u Ciboni igraju tek tri Amerikanca, a ovih devet zabila su samo dvojica Hrvata. Dakle, na utakmici je za Cibonu zabijalo samo pet igrača.

Iako nije nevažno, jer Perasović je sam zaključio da je Cibona bila slaba, na pobjednika su utjecali u nešto manjoj mjeri suci, ali i navijači Partizana - Grobari.

U trenucima kada je Cibona stigla do minus tri te kada je prijetila neizvjesna završnica, Grobari su povisili decibele, ali i temperaturu - bakljama. Jedna od njih proletjela je pokraj trenera Perasovića, pa se za mir u dvorani morao pobrinuti i trener domaćina Vujošević.