kazna za rasizam

Nemilosrdna Uefa pronašla način kako Dinamu pokvariti veselje nakon sjajnih partija u Europi

01.04.2019 u 17:56

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši nakon gotovo pola stoljeća dočekali su nastupe u tzv. europskom proljeću, a onda su odigrali tri i pol dobre utakmice. Dvije protiv plzenske Viktorije i jednu i pol protiv Benfice.

I baš kad se o nogmetu u Zagrebu počelo pričati na drugačiji način, a ne samo o aferama i negativnostima, te s epočelo maštati što Dinamo pod Bjelicom može u sljedećim kvalifikacijama za Ligu prvaka, Uefa je to veselje 'srezala'.

Naime, iz europske krovne nogometne kuće poslali su u Maksimirsku 128 kaznu a koja glasi: zatvaranje stadiona za iduće dvije utakmice u europskim natjecanjima, od čega druga utakmica uvjetno na period od dvije godine.

  • +26
Dinamovi navijači uoči utakmice Dinamo - Benfica Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Naime, na prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice, 7. ožujka, u kojoj je Dinamo pogotkom Petkovića pobijedio 1:0,. Uefin delegat zapisao je u zapisnik rasističko ponašanje dijela publike, korištenje pirotehnike, ubacivanje predmeta u teren i blokirane prolaze na tribinama.

Osim zatvaranje tribina, Dinamo je kažnjen s 20 tisuća eura zbog rasizma te s 40 tisuća eura za ostale prekršaje.

Drugim riječima, Dinamo će prvu domaću utakmicu iduće sezone (op.a. u drugom pretkolu Lige prvaka) u europskim natjecanjima odigrati pred praznim Maksimirom.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL