izbačeni sa stadiona

Neljudska reakcija navijača; oponašali pad zrakoplova i provocirali goste iz Cardiffa

10.02.2019 u 09:07

Bionic
Reading

Nogometni svijet još je u šoku nakon spoznaje da je argentinski igrač Emiliano Sala poginuo u zrakoplovnoj nesreći pod dosta nejasnim okolnostima. Međutim, navijačima Southamptona to očito nije nimalo važno već su oponašajući rušenje aviona provocirali navijače Cardiffa

Podsjetimo, Emiliano Sala nedavno je potpisao ugovor s Cardiff Cityjem, ali se otišao pozdraviti s bivšim suigračima iz Nantesa. Sjeo je u maleni zrakopolov, koji mu se nakon nekoliko minuta leta činio neispravnim, no već je bilo kasno.

Zrakoplov se potom srušio u vode Engleskog kanala, a višednevna potraga za tjelima dala je rezultata tek ovog tjedna, kada je pronađen i nestali zrakoplov te jedno tijelo.

Obdukcija je potvrdila da je to tijelo Emiliana Sale, argentinskog nogometaša, dok se za tijelom pilota Davea Ibbotsona još uvijek traga.

  • +3
Emiliano Sala Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I zato je u subotu, uoči dvoboja Southamptona i Cardiff Cityja, minutom šutnje odana počast preminulom nogometašu.

Nažalost, nekolicini domaćih navijača baš i nisu 'svi doma', već su oponašajući pad aviona provocirali gostujuće navijače.

'Bolesnici, vi ste bolesne pi*ke', pokušavali su uzvratiti ogorčeni navijači Cardiffa.

Na svu sreću, brzo su reagirali i domaći redari, koji su ove primitivce izbacili sa stadiona.

'Ovakvo ponašanje nećemo tolerirati na svom stadionu. Zadržali smo dvojicu navijača i predali smo ih policiji. Nastavit ćemo surađivati s policijom kako bismo pomogli identificirati sve koji su imali neprimjerene geste prema navijačima Cardiff Cityja', objavio je engleski nogometni klub Southampton.