Šansa za bendera

Nekada najveća hrvatska nada nakon što je dobila otkaz ima novi klub; ovaj odabir za mnoge je veliko iznenađenje

21.02.2020 u 08:31

Bionic
Reading

Dragan Bender, jedan od najvećih hrvatskih košarkaških talenata, nakon otkaza u NBA momčadi Milwaukee Bucks pronašao je novi klub

Nakon što je 22-godišnji Dragan Bender preko noći ostao bez kluba, jer je postao prekobrojan u Milwaukee Bucksima, u dogovoru s menadžerom odlučio je pronaći novi NBA klub. Opcija povratka u Europu očito nije bila izgledna za nekada najvećeg hrvatskog talenta, igrača koji je kao 16-godišnjak iz KK Split prodan u veliki Maccabi iz Tel Aviva i koji je zahvaljujući sjajnim igrama i dominaciji u svom godištu bio visoki četvrti izbor na NBA draftu 2916. godine (hrvatski rekord).

No, nakon tri sezone u Phoenix Sunsima, gdje je dobio priliku u velikom broju utakmica biti članom prve petorke, klub iz Arizone nije želio produžiti ugovor. Olako su ga se odrekli pa je tako odlučio sreću okušati u jednom od najjačih NBA klubova Milwaukee Bucksima gdje je u snažnoj konkurenciji – bio tek prolaznik.

I kada je dobio otkaz u Milwaukeeju odlučio je strpljivo čekati novu priliku. I ona je ubrzo stigla kada se javio trener Golden State Warriorsi Steve Kerr, glavni strateg franšize koja je u zadnjih pet sezona tri puta bila NBA prvak. No, ista ta momčad ima velikih problema s ozljedama pa se doslovno 'krpaju' i odavno su prekrižili utrku za nastupom u play-offu.

Kao što je poznato Golden State ove sezone igra bez Klaya Thompsona (ozljeda koljena), a veći dio sezone propustio je i dvostruki MVP lige Steph Curry.

U takvom klubu, u kojem rezultat nije važan, 216 cm visoki Bender očito se čini' zanimljivim za testiranje' oa su mu tako za početak ponudili 10-dnevni ugovor. No, s druge strane ovaj odabir za mnoge je veliko iznenađenje jer neki analitičari su mišljenja 'kako bi Benderu bilo bolje da se vrati u Europu na sezonu, dvije.'

Ako iskoristi priliku možda uspije dobiti i ugovor do kraja sezone, a ako u ovoj mladoj momčadi odigra kao nekada kada je dominirao u svom uzrastu moglo biti se dogoditi da su Warriorsi dobili igrača kakav im je potreban u igri bez klasičnog centra jer Bendera krasi sjajna kontrola lopte i odličan šut za tri poena.