pravi domoljub

Nekad se borio protiv Gorana Ivaniševića s reketom u ruci i bio četvrti tenisač svijeta, a sada se bori za slobodu Ukrajine

15.03.2022 u 14:30

Bionic
Reading

Najtrofejniji ukrajinski tenisač, Andrej Medvedev, koji je osvojio 11 ATP naslova, te igrao 1999. godine u finalu Roland Garrosa ali i izgubio od Andrea Agassija iako je vodio 2:0 u setovima, sada je svoju prvu ljubav, odnosno tenis stavio u drugi plan. Jer u prvom mu je obrana Ukrajine od Rusije

Mnoštvo se ukrajinskih, što aktivnih, što bivših sportaša, uključilo u obranu svoje domovine nakon ruske invazije.

Među prvima pušku je u ruke uzeo tenisač, još uvijek aktivni, Sergej Stahovski. A sada mu se priključio i bivši tenisač, danas 47-godišnji Andrej Medvedev, najtrofejniji ukrajinski tenisač.

Medvedev je tijekom karijere osvojio 11 ATP naslova, igrao u finalu Roland Garrosa 1999. godine, u kojem je izgubio od Agassija 3:2, iako je vodio 2:0.

Medvedev je bio i čest suparnik našem Goranu Ivaniševiću, s time da je u osam međusobnih ogleda, Ivanišević slavio pet puta. Posljednji put je to bilo 1998. godine na travi Wimbledona.

Medvedev je u svibnju 1994. godine bio i četvrti tenisač svijeta, što mu je najbolji plasman u karijeri.

'Svjetska teniska legenda Andrei Medvedev je ostao u Kijevu i spreman je dočekati neprijatelja. Nevjerojatno sam sretan što vidim kapetana ukrajinske reprezentacije. Ukrajinski domoljub', napisao je Stahovski ispod fotografije s Medvedevom.