glas razuma

Novak Đoković poslao je poruku Ukrajincu Serhiju Stahovskom, nakon koje je posve jasno što misli o ruskoj invaziji i Putinovim akcijama

07.03.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Iako su na skupovima u Beogradu dali podršku Putinovoj agresiji na Ukrajinu, tenisač i ponos Srbije Novak Đoković obratio se ukrajinskom tenisaču Serhiju Stahovskom i ponudio njemu i suborcima pomoć

Nakon ruske invazije na Ukrajinu puno se ukrajinskih sportaša vratilo u domovinu i krenulo u aktivnu obranu. Osim boksača Oleksandra Usika, s puškom se na kijevskim ulicama pojavio tenisač Serhij Stahovski, trenutno 228. igrač na svjetskoj rang-listi.

Njegova objava u vojnoj uniformi i s oružjem u ruci izazvala je mnoštvo komentara, a među ostalima javio mu se Novak Đoković.

'Stako, kako si? Jesi li na bojištu?' pitao je drugi tenisač svijeta.

'Mislim na vas, nadam se da će se sve uskoro primiriti. Molim te, reci mi kamo najbolje da pošaljem pomoć, financijsku ili kakvu god', ponudio se Đoković.

Ukrajinac mu je uzvratio zahvalom. I dodao da se nalazi u Kijevu, u kojem je toga dana bilo mirno (op.a., nažalost, ne predugo) te da mu je Ukrajina zahvalna.

Potom je Ukrajinac dodao i ovo, a odnosi se na Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Stahovski je otkrio i kako se javio Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, no oni mu se nisu javili.

'Pokušao sam kontaktirati s Rogerom i Rafom, nisu odgovorili. Žao mi je što su izabrali šutnju. Razumijem ih, ovo nije njihov rat. Imamo podršku sjajnih osoba, važno je da se ona nastavi', zaključio je Stahovski.