australian open

Nekad prva tenisačica svijeta u velikom se stilu vraća na turnir koji je osvojila 2018. godine

06.12.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Danska tenisačica Caroline Wozniacki (33) dobila je 'wild card' za nastup na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru sezone gdje je slavila 2018. godine.

Caroline Wozniacki se umirovila nakon Australian Opena 2020. nakon čega je zasnovala obitelj, ali se u kolovozu vratila na teniske terene u Montrealu.

Majka dvoje djece igrala je svoj prvi Grand Slam u tri godine na US Openu i stigla do osmine finala.

'Imam toliko prekrasnih sjećanja na Melbourne i osvajanje Australian Opena je naravno vrhunac moje karijere', rekla je Dankinja koja je u finalu 2018. pobijedila Rumunjku Simonu Halep.

'Očito je to turnir na kojem se osjećam iznimno ugodno. Volim loptice, volim teren i volim navijače. Stvarno sam zahvalna svima na 'wild cardu' i prilici da se ponovno natječem u Melbourneu u siječnju', dodala je nekadašnja prva tenisačica svijeta koja je sada 242. na WTA ljestvici.

Australian Open održat će se od 14. do 28. siječnja, a naslove će braniti Bjeloruskinja Aryna Sabalenka i srpski tenisač Novak Đoković.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati