NAKON VELIKOG TRIJUMFA

Neispavani Goluža: Bilo je spektakularno

25.01.2012 u 08:42

Bionic
Reading

Marko Kopljar i ostali hrvatski rukometaši poslali su Francusku kući pobjedom 29:22 u drugom kolu skupine 2 u drugom krugu Europskog prvenstva u Srbiji

Jedan od tri naslova Francuzi su izgubili, europsku titulu neće braniti u Beogradu.

'Cijelu noć nisam spavao, slagao sam taktiku za utakmicu protiv Francuza. I sad mi nije žao što sam ostao bez sna,' rekao je naš izbornik Slavko Goluža, pohvalivši se da je u pola sata primio 120 poruka podrške i čestitki!

Je li čestitao Lino Červar

'Ne znam, nisam stigao pročitati sve poruke.'

Morat će Slavko i naši rukometaši počastiti barem s nekoliko sanduka piva i slovenske rukometaše, koji su im pobjedom nad Mađarskom osigurali plasman u polufinale bez obzira na današnju utakmicu. Hrvatska će tako igrati svoj šesti polufinale na europskim prvenstvima, peti uzastopno, od 2004. godine.

'Bila je ovo velika utakmica, ne pobjeđuje se Francuska baš svaki dan. Naša obrana 6-0 potpuno je zaustavila njihovu vanjsku liniju, posebice to vrijedi za drugo poluvrijeme. Dobro smo trčali u polukontru i kontru. Imali smo tek jedno loše razdoblje kada su Vori i Musa zapucali zicere, a Francuzi su serijom od 5:0 stigli od minus tri do dva gola prednosti,' rekao je Goluža

U drugom poluvremenu smo nadigrali Francuze u posljednjih 15 minuta. Jednostavno nisu imali rješenja protiv naše obrane, a i Mirko Alilović je obranio nekoliko ključnih lopti. Zvučat će sad čudno, ali Francuze je dobila vanjska linija Kopljar –Duvnjak - Bičanić, potpomognuta krilima Ninčevićem i Horvatom

Ponijeli su igrače i navijači.

'To je bilo nešto spektakularno! Kao da smo igrali u Hrvatskoj. Pobojao sam se da naših navijača neće biti u Novom Sadu, ugodno su me iznenadili,' rekao je Goluža.

Po broju pobjeda na velikim natjecanjima Francuska još uvijek vodi protiv Hrvatske, ali će ih ovaj poraz peći neko vrijeme. Do olimpijskih igara u Londonu sigurno.

'Sada, kad sam već ovako puno bolje volje negoli nakon utakmice sa Španjolskom, idem si dati malo oduška i s dečkima uživati u velikoj pobjedi. Neće biti previše opuštanja, čeka nas utakmica s Mađarima,' istaknuo je hrvatski izbornik.