PORAZ NA STARTU

Nedavna viroza slomila Bornu Ćorića; Karen Hačanov preokrenuo i odveo Rusiju do trijumfa

18.11.2019 u 20:37

Bionic
Reading

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija gubi od Rusije s nedostižnih 0-2 u susretu prvog kola B skupine završnog turnira novog formata Davis Cupa

Nakon što je u prvom meču Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen od Andreja Rubljova sa 3-6, 3-6, u drugom meču je naš prvi reket Borna Ćorić izgubio od Karena Hačanova 7-6 (4), 4-6, 4-6. Rusija sada ima nedostižnu prednost, a u posljednjem meču snage će odmjeriti parovi.

Ćorić je dobro otvorio meč, dobio je prvi set, nažalost u nastavku seta ostao je bez snage nakon nedavne viroze i Hačanov je okrenuo rezultat u svoju korist.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda za 17. tenisača svijeta. Prva dva meča Ćorić je dobio 2017. u Rotterdamu i Milanu.

U prvom setu do rezultata 3-3 nije bilo previše uzbuđenja i oba tenisača sigurno su držala svoje servise. Prvi je do prilike stigao ruski tenisač koji je prvi vodstvu 4-3 imao tri vezane break lopte. Međutim, Borna je sjajno odigrao nastavak gema i uspio je izjednačiti na 4-4. Set je potom razriješen u trinaestoj igri. Hačanov je uz mini break poveo 2-0, no Borna je u nastavku uzvratio s dva oduzeta servisa i rezultatom 7-4 dobio 'tiebreak'.

Hrvatska - Rusija, drugi meč Ćorić - Hačanov, Davis Cup 2019. Izvor: EPA / Autor: CHEMA MOYA

U drugom setu Rus je uspio izjednačiti, a ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je Hačanov napravio break za vodstvo 4-3. U idućem gemu je Borna imao priliku vratiti izgubljeni gem, ali nije uspio.

U trećem setu Ćorić je očito ostao bez snage. U petom gemu je spasio čak četiri break lopte, ali u sedmoj igri nije i Rus je stigao do velike prednosti koju je obranio do kraja meča.

Hrvatska - Rusija, prvi meč Gojo - Rubljev, Davis Cup 2019. Izvor: EPA / Autor: CHEMA MOYA