NE ŠTEDE

Nećete vjerovati koliko Kinezi plaćaju za Nikolu Kalinića!

26.12.2016 u 17:53

Bionic
Reading

Talijanski mediji tvrde da su u Fiorentini 'prelomili' i odlučili pustiti Nikolu Kalinića. Čelnike kluba 'razoružala' je nevjerojatna ponuda iz Kine...

Kinezi su definitivno u 'ofenzivi'. S torbama punima novca stigli su u Europu i spremno čekaju početak zimskog prijelaznog roka. No poslovi se dogovaraju ranije, pa je tako u talijanskim medijima objavljeno da je Nikola Kalinić, hrvatski reprezentativac i napadač Fiorentine, gotovo sve dogovorio oko odlaska u kineski Tianjin Quanjian!

Prije desetak dana oglasio se predsjednik Fiorentine Andrea Della Vale i objavio kako je odšteta za Kalinića čak 50 milijuna eura! Dosadili su mu konstantni upiti europskih velikana, a u međuvremenu je s hrvatskim napadačem potpisao i bolji, financijski izdašniji ugovor s ciljem da ga zadrži...

No, svatko ima cijenu... Pitanje je samo tko je spreman platiti. U Kalinićevu slučaju pojavili su se kupci, kineski su prvoligaši krenuli u lov na sve što se može kupiti, a novac nije problem. Dapače, mnogim je igračima cijena baš zbog Kineza skočila do u nebesa. Talijani tvrde kako je predsjednik Fiorentine prihvatio ponuđenu odštetu, a Kinezi daju 40 milijuna eura, te je sad ostalo samo da se Nikola Kalinić s novim gazdama dogovori oko detalja.

Kalinić je ove sezone za Fiorentinu odigrao 24 utakmice u svim natjecanjima i zabio 12 golova, definitivno je profil napadača koji je potreban novom kineskom prvoligaši. Tianjin Quanjian izborio je izravan plasman u Prvu ligu (CLS) i ima velike planove za sljedeću sezonu, definitivno ne želi biti samo 'prolaznik'.