I SVE LIJEPO PRIZNAO

Ne piše mu se dobro; bivši kineski izbornik dobio čak 10 milijuna eura mita

28.03.2024 u 18:50

Bionic
Reading

Bivši izbornik kineske nogometne reprezentacije Li Tie (46) priznao je tijekom antikorupcijskog sudskog postupka u Kini, da je primio gotovo deset milijuna eura mita.

Li, koji je vodio kinesku reprezentaciju od siječnja 2020. do prosinca 2021. godine, optužen je za plaćanje i primanje mita te sudjelovanje u namještanju utakmica, objavio je provincijski sud Hubeija u priopćenju za javnost.

Li je priznao kako je 'primao i nudio mito' dok je bio izbornik kineske reprezentacije i da je bio umiješan u namještanje utakmica dok je bio menadžer Hebei China Fortune i Wuhan Zalla. Navodi se kako je u periodu od 2017. do 2021. godine primio više od 9.8 milijuna eura mita.

'Li Tie je priznao krivnju i izrazio kajanje', objavio je sud dodajući kako će njegova kazna biti objavljena kasnije.

Li Tie je upisao 92 nastupa za kinesku reprezentaciju, a osim za brojne kineske klubove, od 2002. do 2006. igrao je za Everton, a potom dvije sezone za Sheffield United.

U utorak su kineski državni mediji objavili i da je bivši predsjednik Kineskog nogometnog saveza Chen Xuyuan, koji je priznao primanje mita, osuđen na doživotni zatvor.

Aktualni izbornik Kine je Hrvat Branko Ivanković.