raspad 'žuto-crnih'

Ne odlazi samo fantastični Erling Haaland, ovog ljeta Borussiju napuštaju još četiri važna igrača

05.04.2022 u 09:45

Bionic
Reading

Momčad dortmundske Borussije doživjet će velike promjene u sljedećoj sezoni. Već se odavno zna da najveća zvijezda 'žuto-crnih' Erling Haaland sigurno odlazi i taj će transfer klubu donijeti ogroman novac, no problem je što odlazi još nekoliko vrlo važnih igrača

Čelnici Borussije Dortmund nisu zadovoljni jer ove je sezone momčad ispala iz Lige prvaka i njemačkog Kupa, a u prvenstvu drži drugo mjesto, ali zaostaje velikih devet bodova za vodećim Bayernom.

Zato će momčad 'žuto-crnih' ovog ljeta doživjeti velike promjene. Odlazak Erlinga Haalanda je već odavno planiran, a njegov će transfer klubu osigurati desetke milijuna eura zarade.

Uz njega je odlazak najavio iskusni belgijski veznjak Axel Witsel (33), a na transfer listi će se naći još tri igrača koji su praktički standardni prvotimci 'žuto-crnih'.

Najzvučnije ime je Thorgan Hazard (29), mlađi brat Edena Hazarda. Thorgan je u ljeto 2019. godine u Dortmund stigao iz Borussije M'gladbach za 25 milijuna eura, no čelnici kluba mu neće ponuditi novi ugovor. Navodno su neki francuski prvoligaši zainteresirani za mlađeg Hazarda, a u Borussiji se nadaju kako bi za njega mogli dobiti odštetu od čak 20 milijuna eura.

  • +5
Borussia (D) - Arminia, Bundesliga, 13.3.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Uz Hazarda su otpisani Julian Brandt (25) i Nico Schulz (28). Obojica su u Dortmund stigla u ljeto 2019. godine, 'žuto-crni' su za njih platili po 25 milijuna eura odštete, ali teško da će sad vratiti uloženi novac. Brandt bi im se još i mogao donekle isplatiti, prema Transfermarktu trenutno vrijedi 25 milijuna eura, no teško da će dobiti toliki novac. 

U isto vrijeme će Borussija pokušati dovesti napadača Red Bull Salzburga, prvi izbor im je Karim Adeyemi (20) za kojeg austrijska momčad traži najmanje 35 milijuna eura odštete.