uključite se i vi

Ne čudi nas da je za Modrićev dres ponuđeno najviše; Brozovićev je dres na drugom mjestu, a znate li čiji je na trećem?

14.10.2021 u 21:47

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je u Osijeku propustila pobijediti Slovačku, odigravši 2:2, čime si je zakomplicirala put prema svjetskom prvenstvu. No, nakon tog remija, jasno je da Hrvatska u sljedeće dvije utakmice, protiv Malte i Rusije treba tražiti pobjedu

Po teškom i mokrom terenu, hrvatsku su igrači i znojem natopili dresove kako bi stigli do pobjede nad Slovačkom. No, dva propusta obrane i dekoncentracija Dalićevih braniča, omogućila su gostima da zabiju dva gola te se kući vrate s jednim osvojenim bodom. A koji Slovacima praktički ne znači ništa, dok Hrvatskoj gubitak preostala dva boda, stvara pritisak i traži od Dalićevih igrača pobjede u obje preostale utakmice.

Ipak, vjerujemo, kao i svi, u riječi igrača, kako će biti najbolji kada je najteže i da će nam 14. studenog u Splitu priuštiti novo, veliko veselje odnosno osigurati plasman na SP u Katar sljedeće godine.

A da bi na tu utakmicu došli maksimalno opremljeni, navijači su se bacili na kupovinu dresova s utakmice protiv Slovačke.

I osim što će se biti osigurati 'original', kojeg je nosio netko od igrača, navijači će biti dio velike humanitarne akcije, jer cijela se akcija prodaje dresova održava u suradnji sa Zakladom vatreno srce.

Prije nego je licitacija krenula, početna cijena dresovima bila je 89 eura. Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Aukcija će završiti 24. listopada u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu. Svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Slovačke i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

U prav tri dana najveću cijenu dosegao je Modrićev dres (925 eura), iza njega je dres Marcela Brozovića (799), a slijede ih dresovi Marka Livaje (525 eura), Domagoja Vide i Ivana Perišića ( po 500 eura)...

Naravno, očekujemo da će se prikupiti još više novca, a poseban izazov bit će cijena za koju je prodan Modrićev dres s utakmice protiv Španjolske, a koja je dosegla vrtoglavih 16.000 eura.

Inače, u aukciji može sudjelovati i Vi, ona traje do 24. listopada, a pristupiti joj možete OVDJE.

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL