FINAL FOUR

NCAA: Kentucky i Connecticut za naslov prvaka

07.04.2014 u 11:01

Bionic
Reading

Connecticut i Kentucky odlučit će o naslovu NCAA prvaka. Iako su i jedni i drugi u polufinale ušli kao autsajderi, uspjeli su doći do pobjeda i izboriti veliko finale...

Florida Gatorsi su i uoči početka NCAA doigravanja slovili kao jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja. Međutim, ako i ostali favoriti, oprostili su se od takvih ambicija prije finalnog dvoboja. Connecticut i Kentucky imaju niz uspjeha na NCAA završnicama, ali u doigravanje su ušli bez posebnih velikih najava.

Međutim, Huskiesi su u polufinalu nadigrali Gatorse i slavivši 63-53 otišli su u finale. Nezaustavljiv je bio DeAndre Daniels koji je predvodio Connecticut s 20 poena i deset skokova, a dobru utakmicu odradio je i najbolji igrač Huskiesa u ovogodišnjem doigravanju Shabazz Napier s 12 poena i šest asistencija.

Gatorse je predvodio Patric Young s 19 poena i pet skokova, a pokopao ih je loš put 19-49 iz igre uz tricu 1-10.

Još jedna drama u kojoj su sudjelovali Kentucky Wildcatsi okončana je slavljem momčadi Johna Caliparija. Duje Dukan i njegov Wisconsin zapeli su u polufinalu porazom 74-73 i to nakon trice sjajnog Aarona Harrisona sekundu prije kraja.

Harrison je još jednom donio pobjedu Kentuckyju kojeg su predvodili James Young sa 17 i Julius Randle sa 16 poena. Dukan je za Wisconsin ubacio osam poena uz pet skokova, a po 15 poena upisali su Sam Dekker i Ben Brust.

NCAA, Final Four:

Florida Gators - Connecticut Huskies 53-63

Wisconsin badgers - Kentucky Wildcats 73-74