RAY ALLEN SRUŠIO MILLEROV REKORD

NBA liga dobila novog kralja trice

11.02.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Kao da su opet više sile režirale da se povijest dogodi baš u 'vjekovnom derbiju' protiv Los Angeles Lakersa: šuter Celticsa Ray Allen u sinoćnjoj je utakmici u Bostonu zabio 2561. tricu u svojoj NBA karijeri. Morao je igrati 14 sezona na najvišoj razini da bi srušio rekord legendarnog Indiana Pacera, Reggieja Millera, koji se umirovio 2005. godine

Trenuci za povijest...

Na povijesnu tricu Allen se u svom čuvenom, elegantnom stilu digao iz kontre, već pred kraj prve četvrtine. Nakon toga je time out trajao nešto dulje nego obično: dvorana je ustala odati poštovanje 35-godišnjoj legendi, jednom od najboljih i najsimpatičnijih igrača u zadnja dva desetljeća NBA lige. Momku koji je odigravši ulogu Jesusa Shuttleswortha u filmu 'He got game' omogućio Spikeu Leeju da do nevjerojatne mjere spoji film i NBA...

Allenova majka grlila se s Reggiejem Millerom koji danas radi kao TV reporter, a u Boston je došao 'da i službeno' preda krunu dostojnom nasljedniku.

'Bio je pravi džentlmen tijekom cijelog ovog procesa', kazao je Allen o Milleru, 'i svijetao primjer sportaša kakav bih i ja želio biti kad se igrački umirovim'. S obzirom da se tijekom cijele karijere ugledao na njega, Allen svoj rekord ne može gledati odvojeno od Millera koji ga je  motivirao za takva dostignuća.

'Kada bih kao rookie igrao protiv njega, znao sam doći u dvoranu dva-tri sata prije utakmice i zateći ga tamo kako šutira. Tada bih znao da sam na pravom mjestu, upravo tamo gdje trebam biti', pričao je Allen.

Poslije utakmice Allen je otkrio da su njih dvojica 2008. godine ozbiljno razgovarala o mogućnosti da se Miller vrati košarci nakon trogodišnje pauze, da bi zajedno u Celticsima pokušali uzeti naslov. No Miller je tada imao 43 godine i osjetio je da ne može izdržati 82 utakmice regularne sezone.

Allen je u sinoćnjoj utakmici za anale gađao trice 3-8, zabio 20 poena, ali pobjedu u TD Gardenu odnijeli su branitelji naslova, Lakersi (92-86).