VELIKA ANKETA

NBA igrači Michaela Jordana izabrali za najboljeg svih vremena; svojim glasovima jednog su velikana jako uvrijedili

09.04.2019 u 12:16

Bionic
Reading

Michael Jordan je najbolji košarkaš svih vremena, pokazali su rezultati anonimne ankete koju je među NBA igračima proveo sportski portal The Athletic.

Ovaj sportski portal je u ispitivanje uključio 127 NBA igrača u razdoblju između 16. ožujka i 1. travnja a postavljena su im različita pitanja o sportu. Na pitanje koji košarkaš zaslužuje titulu najboljeg svih vremena (Greatest of all time -GOAT) 122 sudionika ankete su odgovorili 'Michael Jordan'.

Sada 56-godišnji poslovni čovjek, vlasnik NBA momčadi Charlotte Hornets, koji je s Chicago Bullsima osvojio šest šampionskih prstena (1991.-1993., 1996.-1998.), sakupio je 73 posto glasova. Igrač Los Angeles Lakersa LeBron James, koji je jedini aktivni igrač među pet izabranih u anketi, završio je kao drugi s 11.9 posto osvojenih glasova, ispred legende Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta koji je dobio 10.6 posto. Za mnoge analitičare to je iznenađenje jer Bryant je u NBA ligi proveo punih 20 sezona, osvojio je pet titula NBA prvaka te je inspirirao mnoge današnje zvijezde.

Za legendarnog centra Kareema Abdula-Jabbara je glasalo 1.7 posto ispitanika, a za Magica Johnsona, Allena Iversona, Kevina Duranta tek jedan posto. Podatak kako je Abdul-Jabbar dobio manje od dva posto glasova današnjih NBA igrača zapravo dovoljno govori o anketi. Mnoge analitičare i novinare je upravo taj podatak šokirao, a ovim izborom tog su velikana najbčaže rečeno - uvrijedili.

Malo današnjih NBA košarkaša zapravo nije svjesna koliko je dominantan vio centar koji je usavršio ho-rog šut (udica) i koji je još uvijek najbolji strijelac lige svih vremena. I uz to je osvojio šest titula NBA prvaka...

Sudionici ove ankete su također iznijeli svoje mišljenje tko je prema njima najkorisniji igrač ove NBA sezone i rezultati su pokazali da će ta titula najvjerojatnije pripasti zvijezdi Houston Rocketsa Jamesu Hardenu.

Harden, koji je bio najkorisniji igrač NBA i u sezoni 2017./2018., dobio je 44.3 posdto glasova, dok je drugi igrač Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo sa 38.9 posto glasova. Treće mjesto je zauzeo Paul George (Oklahoma City Thunder) sa 12.7 posto glasova.

  • +11
Michael Jordan - bivša košarkaška zvijezda i vlasnik NBA momčadi Charlotte Hornets Izvor: Profimedia / Autor: N.N.