upitan derbi

Nažalost, na ovaj se problem ne može utjecati i po svemu sudeći, doći će do odgode utakmice; iz Osijeka upozorili na stanje u svojoj momčadi

28.10.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Ove nedjelje u Rijeci bi se od 17.30 sati trebao igrati derbi 14. kola Hrvatski Telekom Prve lige, no kako se koronavirus probio u svlačionicu kluba s Drave, ogled Rijeke i Osijeka je upitan

'Četiri igrača prve momčadi Osijeka pozitivno na koronavirus, a još ih nekoliko osjeća simptome bolesti, a također zaraženih ima i u drugoj ekipi, točnije njih sedam. Pratite ćemo stanje, i danas (op.a četvrtak), i sutra, a o svemu smo već obavijestili povjerenika za natjecanje Hrvatskog nogometnog saveza, Josipa Breznog', rekao je ta tportal Mario Mihić, glasnogovornik Osijeka.

Naravno, u ovom trenutku još se ne može ništa prognozirati, odnosno hoće li se derbi s Rijekom igrati ili neće, ali prema trenutnoj situaciji takav bi ishod mogao biti vrlo realan.

U Osijeku će se testiranja provoditi i dalje, ali najgore je što su nogometaši Osijeka u utorak gostovali kod Rudeša u Zagrebu, u utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, te je postojala velika mogućnost širenja zaraze tijekom putovanja.

Dodajmo kako je u srijedu već donesena odluka o odgodi utakmice 11. kola Druge HNL između Intera i Osijeka II, koja se trebala igrati u petak, 29. listopada, s početkom u 17 sati, zbog zaraze koronavirusom igrača Osijeka II.

  • +18
NK Rudeš - NK Osijek, Kup, 26.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX