mnogima smiješno

Nije nikakvo čudo što je Englez odlučio igrati za Poljsku, ali s promjenom državljanstva dobio je i novo ime te je odmah postao hit

28.10.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Branič engleskog nogometnog prvoligaša Aston Ville Matty Cash (24) dobio je poljsko državljanstvo te bi već u studenome mogao zaigrati za reprezentaciju te zemlje.

Cash, koji je ove sezone igrao u svih deset službenih utakmica za Villu, poljsko državljanstvo dobio je preko majke i djeda s majčine strane.

'Ovo je važan i ponosan dan za mene i moju obitelj', objavio je Cash.

Cash bi mogao zaigrati za Poljsku već u posljednja dva kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru protiv Andore 12. studenoga ili Mađarske tri dana potom.

Naravno, ovu njegovu odluku u Engleskoj svi su prihvatili s nevjericom, jer bilo je naznaka da bi se u skoroj budućnosti nogao pojaviti i na popisu engleskog izbornika Garetha Southgatea.

Nakon što je dobio poljsko državljanstvo, dokumente mu je uručio poljski veleposlanik u Londonu, a ono što je odmah upalo u oči, jest da je Matty Cash u službenim dokumentima dobio i novo ime.

I nisu se Poljaci previše trudili, već su prezime Cash preveli kao Gotowka, što u prijevodu s poljskog znači 'novac'.

Nije trebalo dugo da ova objava postane hit.

Naravno, ako je sve ovo istina, odnosno ako se netko nije odlučio samo - našaliti s Cashom te 'falsificirati' njegovu osobnu iskaznicu.