KAOS U ENGLESKOJ...

Navijači su me ljubili i grizli, netko mi je maznuo kopačku...

07.03.2015 u 21:28

Bionic
Reading

Kada se neka od nerazvijenih zemalja svijeta bori s nepodobnim navijačkim ponašanjem često kao uspješan primjer uzimaju Engleze. No, situacija na terenu nešto je drugačija...

Navijači Aston Ville puno su propatili ove sezone. Nekadašnji velikan engleskog nogometa prolazi kroz teško razdoblje, ali večeras su ostvarili pobjedu koja će im donijeti veliki plus pri podvlačenju crte pod turbulentnu godinu.

U 'Midlands derbyju' Villa je s 2:0 svladala WBA i plasirala se na Wembley gdje će odigrati izboreni polufinale FA kupa. Dvoboj je morao biti prekinut jer su tijekom sučeve nadoknade domaći navijači počeli utrčavati u teren, ali redarska služba uspjela je isprazniti travnjak i dvoboj je mogao biti završen.

No, čim je sudac odsvirao kraj tisuće su se vratile na travnjak i krenuo je nekontrolirani tulum veselih domaćina. Gosti su bili očekivano iziritirani jer su morali bježati u sigurnost stadionskih tunela, ali niti domaći nisu bili presretni ponašanjem dijela svojih navijača koji su slavili na terenu.

'Netko mi je maznuo kapetansku vrpcu. Ljudi su me ljubili i grizli, a na kraju balade shvatio sam da nemam niti lijevu kopačku... Bilo je prilično stravično, ali mogu razumjeti da je našim navijačima trebao ovaj ispušni ventil,' kaže Fabian Delph koji je zabio prvi gol u pobjedi 2:0.


Engleski savez već je pokrenuo istragu, no Aston Villa je na svom službenom Vine profilu ponosno istaknula scenu krcatog travnjak uz dodatak iz pjesme 'Que sera sera...' Policija je čitavo vrijeme štitila gostujuće navijače i sukobi na stadionu nisu zabilježeni.