krovinović jedan od junaka

Navijači Millwalla žestoko vrijeđali Slavena Bilića, ali ovakvu njegovu reakciju sigurno nisu očekivali

10.02.2020 u 11:31

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, koji trenutno radi kao trener West Bromwich Albiona, od sredine prosinca 2019. godine pa do kraja siječnja 2020. nije stigao do pobjede, što je unijelo nervozu među navijače ovog kluba

No, u zadnja dva kola, WBA opet pobjeđuje, što je uz rezultate drugih klubova, opet donijelo bodovnu prednost na vrhu tablice Bilićevom klubu.

U nedjelju je WBA slavio u gostima 2:0 kod Millwalla, a prvi gol na utakmici zabio hrvatski nogometaš Filip Krovinović.

Bilić je imao razloga za zadovoljstvo nakon tih svih utakmica bez pobjede. Istina, on nije ni sumnjao u svoje igrače, ali kad te rezultat ne ide, onda se rađa nepovjerenje. Bilić je u zadnjim utakmicama kretao u sustavu 4-2-3-1, da bi sada krenuo u formaciji 4-3-3.

'Promijenili smo formaciju jer nismo htjeli da nam se njihovi igrači približe do centra jer onda mogu lakše slati duge lopte prema Smithu. Lopta onda lakše ulazi u naš šesnaesterac i to možde donijeti puno veću štetu', rekao je pa nastavio:

'Mi nismo Barcelona, mi smo borbena momčad. Mi smo WBA, momčad koja daje sve. Osim toga, imamo igrače koji su bolji s loptom nego bez, ali to ne znači da se nećemo boriti. Borili smo se. Filip Krovinović je osvajao zračne duele i ne samo on - Pereira i svi su to radili. Tek tada njihova kvaliteta može biti presudna. Inače možemo zaboraviti na nju.'

Bilić je bio jako ponosan na igru svoje momčadi, a potvrdu da radi dobro dobio je i od kolege sa suparničke klupe, Garyja Rowetta.

'Ponosan sam kada igramo ovako. Svi koji su igrali, svi na klupi, cijeli sastav, bili smo bolji od njih fizički. Nisu nas mogli zaustaviti, bili smo bolji, ovo mora biti standard. Moramo nastaviti ovako. Mnogi su govorili svašta... Momci su pokazali duh, karakter, spremnost i trudili su se. Jedino što smo trebali učiniti je zabiti više golova. Jer ako ste bolji, ali ako ne zabijete gol, protivnik vas može kazniti', završio je Slaven Bilić.

Inače, navijači Millwalla na ružan su način dočekali Bilića, samo zato što je nekad bio trener West Hama, njihovog velikog suparnika.

'Sjedni ako si West Hamov šljam.'

A znate što je Bilić tada napravio?

Ustao i cijelu utakmicu proveo suflirajući, uz aut-liniju, svojim igračima.