zov milijuna

Navijači Barce u nevjerici: Iniesta odlazi boriti se za opstanak!?

24.04.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Predsjednik Chongqing Lifana Gong Daxing tvrdi kako je klub vrlo blizu potvrdi da u njegove redove dolazi veliki Anders Iniesta...

Sjajni španjolski 33-godišnji veznjak briljirao je u finalu Kupa kralja u subotu, u utakmici koju je Barcelona pobijedila protiv Seville s visokih 5:0.

  • +6
Anders Iniesta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mnogi se nakon toga pitaju ima li ikakvog smisla odlazak Inieste u Kinu, s obzirom da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou, no čini se da 35 milijuna eura godišnje plaće jako privlači miljenika Barcinih navijača pa je odlučio odustati od ozbiljnog nogometa.

Iniesta još nije objavio gdje će nastaviti svoju karijeru, no predsjednik Chongqing Lifana tvrdi da je stvar već praktički riješena.

'Siguran sam da ćemo uskoro moći predstaviti Andersa Iniestu koji će biti veliko pojačanje Chongqinga i sjajni dodatak našem brendu,' izjavio je Gong Daxing.

Riječ je o klubu koji je osnovan 1995. godine i nikad nije osvojio kinesku Superligu, a posljednjih godina dvaput je ispao iz nje. Trenutno se nalazi u sredini ljestvice, no moglo bi mu se dogoditi sljedeće sezone da opet potone, unatoč dolasku Inieste, jer u momčadi nema mnogo dobrih nogometaša.

U svakom slučaju, bit će to veliki korak unazad u karijeri legendarnog veznjaka, no i odličan financijski potez...