ekspresna kazna

Navijači Atletico Madrida ovakav drastičan potez čelnika Uefe nisu očekivali i to za važnu utakmicu Lige prvaka

12.04.2022 u 12:01

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Atletico Madrid djelomičnim zatvaranjem stadiona Wanda Metropolitano za uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja koja se igra u srijedu od 21 sat (Arenasport 1, MAXtv)

Atletico je kažnjen nakon što je nekoliko navijača španjolskog kluba u prvom susretu četvrtfinala protiv Cityja na Ethiadu koristilo fašističke pozdrave. Za takve postupke Uefa ima nultu toleranciju... Nema sumnje kako navijači Atletico Madrida ovakav drastičan potez čelnika Uefe nisu očekivali i to za važnu uzvratmnu utakmicu Lige prvaka.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Atletico je kažnjen zatvaranjem tribine sa 5.000 sjedećih mjesta, a na tom dijelu stadiona bit će postavljen transparent s porukom: 'Ne rasizmu.'

Iz španjolskog kluba su poručili kako će surađivati s policijom kako bi se fašistički pozdravi i slične poruke iskorijenile iz nogometa, najavivši kazne navijačima koji su krivi za ovu kaznu.

Kapacitet stadiona Wanda Metropolitano je 68.456 gledatelja.

Uzvratni susret između Atletica i Cityja je u srijedu (21 sat, Arenasport 1, MAXtv), a engleski sastav je u prvom susretu slavio sa 1:0.

  • +17
Manchester City - Atletico Madrid (prva utakmica četvrtfinala LP-a) Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL