istek ugovora

Zapeli pregovori: Real želi Modrića, ali bi mu smanjio plaću zbog Mbappea, Luka ima druge želje...

12.04.2022 u 10:34

Bionic
Reading

Real Madrid želi Luku Modrića u svojim redovima i sljedeće sezone. Luka Modrić želi ostati u Realu i sljedeće sezone. Ništa lakše nego potpisati novi ugovor... Ali stvari ne idu tako lako

Kako javlja Gianluca Di Marzio, vjerojatno najpouzdaniji izvor vijesti s europske nogometne scene, Real je odlučan produžiti sadašnji ugovor koji istječe u lipnju za još jednu godinu. Luka je također izrazio želju da ostane u Madridu, ali uz malu financijsku prilagodbu.

Modrić je lani, naime, smanjio plaću za 10 posto (sa 12,5 na 11,250 milijuna eura) kako bi pomogao klubu u krizi izazvanoj pandemijom. Nakon ove sjajne sezone, igračevi agenti bi se željeli vratiti na brojke prije Covida ili pak ostati na sadašnjim. Real bi sa svoje strane umjesto toga želio daljnje smanjenje plaće kako bi mogao pokriti plaću Kyliana Mbappea. On na ljeto dolazi bez odštete, ali će postati i najplaćeniji igrač Reala.

'Stoga će se pregovarati o ekonomskom diskursu kako bi se došlo do dogovora, ali postoji obostrana volja za nastavkom suradnje', istaknuo je Gianluca Di Marzio.

Real i Modrić grabe prema novom naslov prvaka Španjolske s 12 bodova prednosti (i utakmicom više) ispred drugoplasirane Barcelone, dok u Ligi prvaka večeras od 21 sat u četvrtfinalu na svom stadionu brane gostujuću pobjedu 3:1 protiv branitelja naslova Chelsea.

  • +3
Liga prvaka: Chelsea - Real Madrid, 6.4.2022. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.