ponovno na sudu

Nastavlja se sramoćenje apsolutne teniske legende: Nekada je dominirao terenom, sada nema ništa, a od njega traže da vrati i trofeje

  • Autor: S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 22.10.2020 18:05
  • Objavljeno 22.10.2020 u 18:05
Boris Becker

Boris Becker

Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Boris Becker je u četvrtak pred sudom u Londonu rekao kako se ne osjeća krivim za optužbe da nije vratio trofeje osvojene na grand slam turniru Wimbledon koje je trebao prodati kako bi podmirio svoje dugove.

Legendarni njemački tenisač 52-godišnji Boris Becker izjavio je u četvrtak pred sudom u Londonu da se ne osjeća krivim za optužbe da nije vratio trofeje osvojene na grand slam turniru Wimbledon koje je trebao prodati kako bi podmirio svoje dugove.

Bivši tenisač, koji je u lipnju 2017. proglasio bankrot, također je optužen da nije ispunio obvezu otkrivanja informacija.

Becker je izjavio da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice koju je iznijela Služba za nesolventnost.

Prema optužnici, on nije vratio srebrni trofej osvojen u Wimbledonu 1985. kada je sa 17 godina postao najmlađi osvajač tog turnira. Šesterostruki osvajač grand slam turnira i bivši broj jedan također je optužen da je sakrio trofej osvojen u Wimbledonu 1989. te dva trofeja osvojena na Australian Openu 1991. i 1996.

Suđenje Beckeru je planirano za rujan 2021.

Ranije u četvrtak je Becker na svom Instagram profilu objavio rečenicu: 'Ono što nas definira je kako se dižemo nakon što padnemo.'

Becker je osvajao Wimbledon tri puta i karijeru je završio s 49 osvojenih naslova.

On je bio prvi Nijemac koji je slavio u Wimbledonu i prvi tenisač koji nije bio nositelj a osvojio je naslov.