Ovo je definitivno kraj

Nastavlja se prokletstvo Milanovog broja 9; u klubu više nemaju strpljenja za Marija Mandžukića i on na ljeto postaje slobodan igrač

16.05.2021 u 15:03

Bionic
Reading

Talijanski mediji pišu kako Milan neće produljiti ugovor s Marijem Mandžukićem kojeg su usporile ozljede

Mario Mandžukić ipak neće produžiti ugovor s talijanskim divom Milanom. Mandžo je u klub stigao na pola sezone uz dogovor kako će, ako osiguraju nastup u Ligi prvaka iduće sezone, potpisati na još jednu godinu i zaraditi dodatna četiri milijuna eura.

Ipak, hrvatskom napadaču nije krenulo onako kako je očekivao, a u sve su se umiješale i ozlijede pa su mu iz kluba poručili kako u zadnjih osam, devet utakmica mora zabiti pet golova kako bi ostao i iduće sezone, no nije zabio niti jedan pa je jasno da je rastanak sve bliži.

Corriere dello Sport piše kako, usprkos tome što će Milan iduće sezone vjerojatno igrati u Ligi prvaka, Mandžukić neće produljiti ugovor i postaje ponovno slobodan igrač.

'Žao mu je jer je i on sam mislio da je u boljem stanju, ali znali smo vrlo dobro da je njegovo dovođenje rizičan potez. Osjeća se bolje, ali ozljeda je više psihičke naravi', rekao je nedavno direktor Milana Paolo Maldini.

Mandžo će tako u potragu za novim klubom, dok će Milan morati pronaći novog napadača, a u tom se kontekstu najčešće spominje Dušan Vlahović iz Fiorentine. Mandžo je tako nastavio prokletstvo Milanovog broja 9. Zadnji koji je bio uspješan s tim brojem na leđima bio je legendarni Pippo Inzaghi, a njega su neuspješno pokušali naslijediti Luiz Adriano, Mattia Destro, Fernando Torres, Gonzalo Higuain, Alessandro Matri, Gianluca Lapadula, Krzysztof Piatek i sada Mario Mandžukić.