GRČKO PRVENSTVO

Nastavlja se 'mrtva trka' Vidinog AEK-a i Panathinaikosa

03.05.2023 u 22:12

Bionic
Reading

Nogometaši AEK-a i Panathinaikosa upisali su neodlučene rezultate u svojim susretima osmog kola Lige za prvaka, pa dva kola prije kraja grčkog prvenstva oba kluba imaju po 77 bodova.

Niti AEK, niti Pao nisu uspjeli iskoristiti činjenicu da je glavni konkurent za naslov remizirao, pa u posljednja dva kola momčadi ulaze bodovno izjednačene.

AEK je na svom terenu odigrao 0:0 protiv Olympiakosa, dok je Panathinaikos na svom travnjaku remizirao 1:1 protiv PAOK-a.

AEK je bio bolji, imao je 65 posto posjeda lopte, uputio je 15 udaraca, a suparnik pet, no nije bilo golova. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret protiv Olympiakosa.

U drugom susretu Panathinaikos je poveo već u devetoj minuti golom Daniela Mancinija, no u 60. minuti je izjednačio Brandon Thomas. Domaćin je od 84. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Bart Schenkeveld.

Zvonimir Šarlija je odigrao cijeli susret za Panathinaikos, a Dominik Kotarski je branio za goste.

AEK do kraja prvenstva očekuje gostovanje kod Arisa i domaći ogled protiv Volosa, dok će Panathinaikos u idućem kolu gostovati kod Olympiakosa, a potom kod kuće igrati protiv Arisa.