SPOROST BIROKRACIJE

Nastavlja se agonija Marija Vuškovića; hrvatskog nogometaša optuženog da je uzimao doping

17.03.2023 u 19:15

Bionic
Reading

Mario Vušković, bivši igrač splitskog Hajduka, danas igrač HSV-a, ovog je petka trebao saznati nastavlja li karijeru, pauzira li na duži vremenski period ili ide u zatvor zbog uzimanja dopinga.

Podsjetimo, razlog sudskog procesa koji se vodi protiv hrvatskog igrača u dresu HSV-a i zbog kojeg je trenutačno suspendiran je pozitivan nalaz na doping-testu sredinom studenog prošle godine.

Vuškoviću u prilog ne ide činjenica da su i rezultati B uzorka potvrdili rezultate A uzorka na eritropoetin, supstancu koja se smatra dopingom.

Međutim, ovog petka, kada se očekivala konačna odluka, sud je na trećem saslušanju odgodio presudu i odlučio kako će je objaviti za dva tjedna u pisanom obliku.

Saslušanje je trajalo više od tri sata, pravorijeka nema, a sve je jako teško palo nogometašu HSV-a.

'Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti. Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene', u emotivnom istupu rekao je Vušković.

Vušković je pristao izaći i na detektor laži koji sugerira da je vjerojatnost manja od jedan posto da je namjerno koristio doping. No, problem je što poligraf nema težinu na njemačkom sudu.

'Pred nama je zahtjevan i vrlo naporan proces, gdje je puno toga na kocki za sve uključene. Potrebno nam je dovoljno vremena za obavljanje konzultacija. Tek tada možemo donijeti održivu odluku', objasnio je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda DFB-a.

Vuškovićevi odvjetnici tražili su oslobađajuću presudu, dok tužitelji traže suspenziju od četiri godine. Kakva presuda će biti u konačnici, odlučit će sud u roku od dva tjedna.