ČESTITKE U ISTANBULU

Našim jedriličarima nagrada za 'fair play'

26.01.2009 u 19:00

Bionic
Reading

Na svečanoj ceremoniji u Istanbulu hrvatska jedriličarska olimpijska posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać i njihov tadašnji trener Ivan Bulaja primili su nagrade Međunarodnog fair play odbora (CIFP) u kategoriji 'Act of Fair Play

Iz ruku dvostrukog osvajača zlatne olimpijske medalje i proslavljenog slovenskog gimnastičara Miroslava Cerara, Kostov i Cupać preuzeli su vrijednu nagradu, također i u ime svog tadašnjeg trenera Ivana Bulaje, koji zbog poslovnih obaveza nije bio u mogućnosti osobno preuzeti nagradu.

'Iznimna nam je čast primiti ovu nagradu iz ruku velikog Miroslava Cerara i biti okružen olimpijskim velikanima koji su također nazočili ovoj svečanosti. Zahvalili smo se svima koji su nam dodijelili ovo vrijedno priznanje', kazao je Kostov.

Nagrada je to koja se dodjeljuje sportašu ili ekipi za 'fair play' gestu koja je sportaša ili tim mogla koštati pobjede, gubitka bodova ili dobivanja kaznenih bodova, a kako bi pomogli suparnicima.

Hrvatska jedriličarska olimpijska posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać tijekom zadnje regate 49era na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008 ustupila je svoj brod danskoj posadi Warrer/Ibsen nakon što se njihovom brodu slomio jarbol. Zahvaljujući hrvatskoj jedriličarskoj posadi koji su Dancima ustupili svoj brod, Warrer/Ibsen osvojili su olimpijsko zlato u klasi 49er. Kostov i Cupać vraćaju se u utorak u Hrvatsku.