NI U ŠVICARSKOJ

Naši navijači ne mogu bez 'Ajmo, ustaše' i 'Za dom spremni'

05.03.2014 u 22:21

Bionic
Reading

Na prijateljskoj utakmici Švicarske i Hrvatske naši su imali veću potporu tribina stadiona u St. Gallenu, ali navijanje nije cijelo vrijeme bilo na nivou….

Hrvatski navijači prevladavali su na stadionu, no navijanje nije cijelo vrijeme bilo konstruktivno. Naime, počelo je sa glasnim zviždanjem Švicarcima svaki put kad bi imali loptu u nogama, što je bilo malo čudno, s obzirom da smo igrali u gostima.

Nakon toga, uslijedilo je već poznato vrijeđanje čelnika Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravka Mamića, a nakon toga i glasno izvikivanje 'za dom spremni', vjerojatno kao oblik potpore Josipu Šimuniću koji je zbog tog uzvika od FIFA-e dobio čak deset utakmica zabrane nastupa. Neki su otišli i korak dalje, pa se zatim na stadionu moglo čuti i 'ajmo, ustaše', doduše, u nešto manjem obujmu, očito da mnogi takav oblik neprimjerenog i besmislenog izvikivanja ipak nisu prihvatili.

Nakon što su se ispuhali, navijači su prilično tiho pratili nastavak utakmice, uz povremeno ponavljanje poznatih parola i ponešto bačenih baklji u samoj završnici. U svakom slučaju, ne može se reći da su švicarski i hrvatski navijači stvorili nezaboravnu atmosferu u St. Gallenu…