BLISKI PRIJATELJI

Naš nesuđeni reprezentativac priprema golmana Bayerna za finale!

23.05.2013 u 09:11

Bionic
Reading

Sjećate li se, barem kroz maglu, nekadašnjeg Bochumova veznjaka i hrvatskog reprezentativca Filipa Tapalovića? Ne baš? E, vidite – njegov brat Toni, rođeni gelzenkiršanin i nekoć od HNS-a označen kao moguće buduće rješenje na golu Hrvatske, danas je trener vratara u Bayernu.

On je zapravo osobni trener Mauela Neuera, s kojim ga veže blisko intimno prijateljstvo – toliko blisko da je Neuer svoj prelazak u Bayern uvjetovao time da zajedno s njim preseli i Toni Tapalović, za kojeg kaže: 'njemu imam zahvaliti što sam danas ovakav golman. On je presudno utjecao na moj razvoj.'

Tapalović je branio za rezervnu momčad Schalkea kad se Neuer probijao kroz juniore. Ivan Rakitić trenirao je s obojicom i dobro ih se sjeća.

'Vrlo je rano postalo jasno da njih dvojica imaju poseban odnos', rekao je Rakitić prije dvije godine za njemački portal Spox.com. 'Toni ga je stalno hvalio i vidio u njemu veliki potencijal.'

Svima je bilo veliko iznenađenje kad je tada tek 30-godišnji, anonimni Tapalović bez ikakvog stvarnog trenerskog iskustva bio postavljen za trenera vratara u Bayernu. On sam kloni se javnih nastupa i nije sklon davanju izjava, ali drugi govore o njemu – posebno njegov prijatelj i učenik Manuel Neuer

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Jednog dana mi je prišao i rekao da sam vrlo nadaren, ali da moram dodatno raditi na određenim stvarima', rekao je Neuer u intervjuu za njemački nogometni magazin 11 Freunde.

'Impresionirao me i ostao sam raditi s njim do kasno u noć. Zaista se dobro slažemo. Uvijek me gurao dalje i ohrabrivao me, a naši zajednički treninzi često su bili fizički zahtjevniji od utakmica.'

I danas vrlo blisko surađuju. 'Toni točno zna što mi je potrebno u svakom trenutku', kaže Bayernov golman.

'On zna kako me napaliti uoči utakmica, s njime mogu otvoreno razgovarati i o svojim osjećajima. Znam da se na njega mogu 100 posto osloniti. Ako se probudim u tri ujutro i želim da mi nešto pokaže, on će to učiniti. A kad sam potpuno izmoren i ne mogu dalje, on će me natjerati da nastavim ako smatra da je to važno za mene', objašnjava Bayernov golman.