brzi odgovor

Naš Hajduk poručio Mamiću: Na ove prijetnje odgovorit ćemo na najbolji način

23.06.2017 u 16:07

Bionic
Reading

Zdravko Mamić, najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa i dugogodišnja alfa i omega zagrebačkog Dinama, a danas 'tek' savjetnik uprave zagrebačkog kluba, održao je u petak poduži monolog na temu svog rada, doprinosu državnom proračunu te progonu njega i njegove obitelj

Tako je na iznošenju svoje istine, Zdravko Mamić prozvao i novinare koji su posumnjali u istinitost izjave Luke Modrića na svjedočenju u osječkoj sudnici, ali i upozorio na nezakonite radnje u zagrebačkom klubu prije njegova preuzimanja kluba.

Dio izlaganja, Mamić je posvetio i Udruzi Naš Hajduk, koju je usporedio s Cosa Nostrom, koja prijeti njemu, Janici Kostelić, reprezentaciji.

'Oni me podsjećaju na Cosa Nostru, oni su uzeli sebi za pravo da simbol Hrvata i Dalmacije. Cosa Nostra – naša stvar. Ti Mariću kad dođeš u Stobreč, mi ćemo te prebiti. Ti Mamiću akd dođeš u Split, mi ćemo te  likvidirati. Kad dođeš u Bol, mi ćemo ti pokazati da ne možeš slobodno hodati. Ti Janice, ti nećeš slobodno hodati ako ne budeš složila našoj Cosa Nostri.

  • +7
Zdravko Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Mi ćemo si dozvoliti luksuz da naredimo navijačima da napuste teren u Maksimiru. zaustavit ćemo promet na ulazu u Zagreb, jer mi smo gospodari Hrvatske, a ne političari koje je narod izabrao. Jer mi smo Cosa Nostra, Naš Hajduk. To je opasna grupa ljudi, razara tkivo hrvatskog čovjeka. Ponosan sam izgovarati ime Hajduka. Hajduk se voli srcem. Šta bi dao sve da se tako voli Dinamo. Ali Hajduk nisu huligani i orjunaši okupljeni u udruzi Naš Hajduk. Ali Cosa Nostra će Hrvatsku doći glave', izjavio je Mamić i prozvao ih je da sotoniziraju ljude i guraju Hrvata na Hrvata, te im zato on smeta'.

Naravno, nije dugo trebalo da na njegov govor reagira i prozvana Udruga, a ovo je njihov priopćenje.

'Pozivamo pravnu državu i represivni aparat da na prijetnje upućene od strane optuženika za teški gospodarski kriminal i osobe sklone nasilju reagiraju jednako revno i na jednak način kao u nedavnim situacijama. Naš Hajduk predstavlja vrijednosti koje su dijametralno suprotne svemu onome što simbolizira navedena osoba i njegova klika i potpuno je jasno zašto se osjeća ugrožen idejama poput demokracije, transparentnosti, zakonitosti i časti. Zaštitu od izrečenih prijetnji, kleveta, uvreda, objeda i najnižih prozivki potražit ćemo na sudu.

Pozivamo naše članove da na ove prijetnje odgovore na najbolji način - pojačanim oprezom te još jačom aktivnosti na planu demokratizacije i vraćanja hrvatskog nogometa onima kojima i pripada – hrvatskom narodu.

Ovaj napad samo je još jedan dokaz da smo na pravom putu. Zaustavljanja nema'.