RAZUMLJIVA LJUTNJA

Napustio Maksimir, pa iznio 'prljavi veš' iz Dinamove svlačionice

07.03.2024 u 19:58

Bionic
Reading

U rujnu 2023. godine stigao je u Dinamo, ali početkom siječnja ove godine već je napustio Maksimir. Urugvajac Joaquin Sosa sada je u MLS-u, točnije u Montrealu, gdje je na posudbi do kraja ove godine. Tada će Bologna odlučiti što s njime

Ovaj 22-godišnjak, s urugvajskim i talijanskim dokumentima, igra na poziciji stopera. Za Dinamo je odigrao svega tri utakmice (jednu prvenstvenu i dvije u Kupu), i jasno da nije bio zadovoljan činjenicom da pravu priliku nije dobio.

Nakon evidentno po njega loše avanture u Dinamu u razgovoru za urugvajski ESPN iznio je prljavi veš iz svlačionice te je bio prilično kritičan prema treneru Sergeju Jakiroviću.

Sosa je naglasio kako je u Dinamo došao učiti i napredovati, ali kako nije govorio hrvatski jezik osjećao se izoliranim. Dok navodno s Jakirovićem uopće nije razgovarao.

'Kroz godine sam upoznao brojne kulture i svugdje izvukao nešto što mi je pomoglo da napredujem. Ne i u Zagrebu', rekao je Sosa te nastavio:

'Niti jedan dan se nisam osjećao da sam blizu da se prilagodim. Trener uopće nije razgovarao sa mnom. Ako ne govorite hrvatski, u Dinamu ste izolirani. Stvari nisu nimalo išle po planu. Došao sam u Dinamo da steći još iskustva i oprobati se u europskom nogometu, ali ništa od toga se nije dogodilo', završio je 22-godišnjak.