SJAJNA FORMA

Napustio je Hajduk, a sada rastura u Austriji; nakon hat-tricka u Kupu stigao je prvijenac u prvenstvu

Bionic
Reading

U susretu 1. kola austrijskog nogometnog prvenstva LASK je pobijedio Austriju Klagenfurt sa 3:1, a treći pogodak za domaći sastav zabio je hrvatski nogometaš Marin Ljubičić

Mladi 20-godišnji napadač je ovoga ljeta napustio Hajduk i otišao na posudbu u austrijski LASK i sjajno je krenuo u novu sezonu.

U premijenom nastupu za LASK zabio je u prijateljskoj utakmici protiv rumunjskog Rapida (2:0), potom je postigao tri gola u susretu 1. kola Kupa protiv trećeligaša Schwaza (9:1), da bi na otvaranju prvenstva postigao pogodak i upisao asistenciju protiv Austrije Klagenfurt.

LASK je poveo u 14. minuti kada je Ljubičić više sretno nego spretno asistirao Keitu Nakamuri za 1:0. U 28. minuti Thomas Goinger je zabio za 2:0, da bi u 49. minuti Ljubičić pogodio za 3:1 na asistenciju Nakamure koji je uzvratio Ljubičiću za asistenciju kod prvog gola.

Ljubičić je igrao do 61. minute kada ga je zamijenio Efthymios Koulouris. Domaćin je od 80. minute igrao bez isključenog Petera Michorla, a u posljednjim trenucima susreta Austrija je smanjila preko Markusa Pinka.