SVE JE TU JASNO

Neymarova izjava odjeknut će Parizom, a Brazilac je još ranije jednim svojim potezom dokazao da je prelomio oko svoje budućnosti

Bionic
Reading

Brazilski nogometni majstor Neymar (30) objavio je u subotu u Tokiju da želi nastaviti karijeru u redovima Paris Saint-Germaina, unatoč brojnim nagađanjima o njegovoj budućnosti na Parku prinčeva

'Želim ostati u klubu', rekao je Brazilac nakon pobjede pariškog sastava protiv Urawa Red Diamondsa (3:0) na predsezonskoj turneji po Japanu.

'Do sada mi klub nije ništa rekao, pa ne znam kakvi su njihovi planovi za mene', dodao je.

Neymarova budućnost u redovima PSG-a bila je tema mnogih glasina nakon dolaska novog sportskog direktora Luisa Camposa i trenera Christophea Galtiera.

Iza njega je razočaravajuća sezona sa 13 golova i osam asistencija u 28 utakmica u svim natjecanjima.

No, Brazilac je 1. srpnja iskoristio klauzulu u ugovoru i automatski produljio ugovor za godinu dana, pa je sada vezan za PSG do 2027. godine. Potez koji dokazuje da mu se ne ide iz Pariza.

Upitan nešto ranije o Neymarovoj budućnosti, Galtier je objasnio kako mu se čini da je Brazilac 'vrlo sretan' na treninzima, no nije dao konkretan odgovor o nastavku karijere brazilskog majstora.

'Što će se dogoditi u bliskoj budućnosti na kraju prijelaznog roka, ne znam, rekao je. Nisam razgovarao s Neymarom o tome', poručio je.

'Želim da Neymar ostane, jer kada imate igrače svjetske klase, bolje ih je imati sa sobom nego protiv sebe', dodao je.