SVE JE GOTOVO

Napušta Atletico! David Villa dobio ponudu koja se ne odbija

01.06.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Španjolski nogometni reprezentativac David Villa (32) potvrdio je da nakon samo jedne sezone napušta redove aktualnog španjolskog prvaka Atletico Madrida...

Villa je prošlo ljeto došao na Vicente Calderon iz Barcelone, a u dugo očekivani Atleticov naslov je ugradio 13 prvenstvenih pogodaka.

U izjavi za službenu web-stranicu madridskog kluba iskusni je napadač poručio da mu je prošla sezona donijela sjajno iskustvo, te da karijeru nastavlja izvan Španjolske.

'Boravak u Atleticu je bio sjajno iskustvo, ne samo u sportskom smislu. U svlačionici ovoga kluba sam pronašao obitelj. Sjećat ću se ove sezone do kraja života. Hvala svima u klubu koji su željeli da ostanem, posebno treneru Diegu Simeoneu. No, dobio sam ponudu koju ne mogu odbiti', poručio je najbolji strijelac u povijesti španjolske reprezentacije.

Iako to nije potvrdio, izvjesno je da odlazi u New York City FC, podružnicu Manchester Cityja u SAD-u. Engleski su mediji još dan ranije objavili da je Villa obavio liječničke testove u novom klubu i za očekivati je da će transfer u redove budućeg sudionika MLS lige uskoro biti potvrđen.

Villa je seniorsku karijeru počeo u Sportingu iz Gijona, nakon kojeg je igrao za Zaragozu, Valenciju i Barcelonu. Za španjolsku je reprezentaciju skupio 94 nastupa, postigao 56 golova i osvojio svjetski i europski naslov.

David Villa je u Atleticu bio kratko, ali je ostavio trag