SERIE A

Napoli dominirao, promašivao te jedva došao do pobjede

16.12.2023 u 21:03

Bionic
Reading

Premda su veliki dio utakmice napadali i stvarali brojne šanse nogometaši Napolija su teško, pred svojim navijačima, pobijedili Cagliari 2-1 u 16. kolu talijanske Serie A

Više od sat vremena Napoli je napadao, a gosti sa Sardinije su uporno i vrlo dobro odbijali domaće napade. U 69. minuti aktualni talijanski prvak napokon je poveo, a nakon odlične akcije glavom je zabio Nigerijac Osimhen.

Ipak, samo tri minute kasnije Pavoletti je pogodio iz blizine i izjednačio, ali već u 75. minuti bilo je 2-1 za Napoli. Pravu minijaturu napravio je Osimhen u gostujućem šesnaestercu te je asistirao Kvarackeliji koji je zabio novi domaći pogodak i time osigurao Napoliju tri boda.

Pobjeda je Napoli odvela na četvrto mjesto ljestvice, dok je Cagliari ostao na 16. poziciji.

Napoli - Cagliari, Serie A, 2023/24. Izvor: Profimedia / Autor: Alessandro Garofalo / LaPresse / Profimedia

U prvom subotnjem susretu 16. kola nogometaši Leccea su pred svojim navijačima svladali Frosinone 2-1. Do bodova je Lecce stigao u 89. minuti kada je za 2-1 zabio Ramadani, a klub s juga Italije time je skočio na 11. mjesto ljestvice. Frosinone je i dalje vrlo slab gost, ove sezone na strani ima samo dva remija i ovo mu je bio šesti poraz.

Hrvatski nogometaš Marin Pongračić je odigrao cijelu utakmicu za Lecce, dok je Karlo Lulić ostao tijekom cijelog susreta na gostujućoj klupi za pričuve.

Nogometaši Torina osvojili su tri domaća boda u 16. kolu talijanske Serie A, s minimalnih 1-0 su bili bolji od Empolija.

Tvrda utakmica odlučena je u 25. minuti kada je kolumbijski napadač Duvan Zapata postigao jedini pogodak na susretu. Samo pet minuta kasnije gosti iz Toskane su izjednačili, ali pogodak je poništen nakon VAR provjere.

Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za Torino, sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić i koji je sada deveti na ljestvici. Empoli je i dalje nisko, na 18. poziciji.

U nedjelju igraju Milan - Monza, Fiorentina - Verona, Udinese - Sassulo, Bologna - Roma i Lazio - Inter, dok je posljednja utakmica na rasporedu u ponedjeljak. Igrat će Atalanta - Salernitana.

Standings provided by Sofascore