igralo se u maksimiru

Napokon se zakotrljala lopta u Hrvatskoj, prve minute odigrali su nogometaši Dinama, a pamtit će se pogodak Poljaka Kadziora

15.05.2020 u 19:11

Bionic
Reading

Pod posebnim sigurnosim uvjetima, nogometaši Dinama odigrali su ovog petka tri međusobne utakmice.

Dinamov trener Igor Jovićević organizirao je trening u kojem je igrače podijelio u tri različite momčadi koje su potom međusobno odmjerile snage po 'jednokružnom ligaškom sustavu'.

Svaka je momčad, dakle, odigrala dvije utakmice, ali u trajanju po pola sata. U takvom Dinamovu 'trokut turniru' najbolja je bila momčad 'žutih' sa četiri boda, drugo je mjesto pripalo 'plavima' s tri ispred mladih s jednim bodom. Sve tri utakmice sudio je Marko Novak, inače analitičar i član stožera Dinama II. U svakom slučaju, i igračima i tv gledateljima bila je to zasigurno zanimljiva uvertira u nastavak prvenstvene sezone predviđen za 6. lipnja

Prvo su na travnjak istrčali 'plavi' i mladi. Marko Đira poslao je loptu ulijevo Antoniju Marinu koji je zavrnuo pred vrata, Mario Gavranović produžio udesno Damianu Kądzioru koji je zakucao u mrežu. Bili su plavi nadomak pogotku još u 11. minuti kad je Gavranović, nakon lukavoga slobodnog udarca, istrčao sam pred vratara Lovru Jurica. Spretno ga je zaobišao i iskosa s lijeve strane mirno uputio loptu u naoko praznu mrežu... No, u zadnji je trenutak Juric 'odjednom izronio iz trave' i uhvatio loptu na samoj gol-crtu. Vratar žutih nešto je kasnije uhvatio nezgodnu loptu koja se, nakon Marinova udarca s lijeve strane, odbila od obrambenoga bloka i promijenila putanju. Efektnu su akciju plavi odigrali minutu i pol prije pogotka. Đira je lansirao loptu u prostor za Tomislava Krizmanića, on vješto podvalio Kądzioru koji je nadirao s desne strane, ali žuti su nakon njegova udarca uspjeli loptu skrenuti izvan igrališta.

  • +10
Zagreb: GNK Dinamo odigrao prvu utakmicu nakon stanke zbog koronavirusa Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Izet Hajrović bio je dvostruki strijelac i, dakako, čovjek odluke u drugom dvoboju u kojem su 'žuti' pobijedili mlade s 2:0. Prvo je u 13. minuti Luka Ivanušec povukao napad, othrvao se nasrtajima suparnika, proigrao Brunu Petkovića koji je primio loptu na rubu kaznenoga prostora, spretno se okrenuo i podvalio udesno gdje ju je Hajrović lansirao u gol. Drugi je pogodak potpisao u 27. minuti kad je Mislav Oršić projurio lijevim krilom, primaknuo se petercu i na 'drugoj vratnici' proigrao Hajrovića koji ju je uz vješto primanje i efektni lažnjak smjestio u suprotni kut

Još su na otvaranju utakmice Oršić i Damjan Daničić sjajnim potezima probili desnu stranu, ali nitko nije dočekao Daničićev ubačaj na vrhu peterca. Ubrzo je potom Petar Stojanović zavrnuo s desna, a Petković na prvoj vratnici poslao loptu malo preko gola, slično kao i Oršić u 22. minuti. Na samome izmaku dvoboja Ivanušec je odigrao povratnu Oršiću, ali Juric je uspio zaustaviti udarac.

U zadnjem dvoboju 'trokut turnira' 'žuti' su golom šest minuta prije kraja uspjeli izjednačiti na 1:1 i uhvatiti bod. Hajrović je povukao napad, na desnoj je strani proigrao Stojanovića koji je zavrnuo pred vrata, a Petković natrčao na vrhu peterca i zakucao loptu u mrežu. Mladi su prethodno poveli još na otvaranju, u 4. minuti. Edin Julardžija gurnuo je „rolicu“ pred kaznenim prostorom, a Kim Gyu Hyeong u naletu snažnim udarcem iz prve lansirao loptu pod gredu. Mogli su mladi u 14. minuti voditi i 2:0 kad je Bartol Barišić izbio sam pred vratara Renata Josipovića. No, suviše je ambiciozno htio lobati visokoga maksimirskog čuvara mreže koji je pritom mirno prihvatio loptu.

PLAVI - MLADI 1:0

  • Strijelac: 1:0 - Kadzior (22)
  • PLAVI: Livaković, Moharrami, Theophile-Catherine, Gvardiol, Moubandje, Đira, Gojak (Franjić), Krizmanić (Ćuže), Kadzior, Gavranović, Marin.
  • MLADI: Juric, Hrvoj, Kim H., Leš, Antovski, Franjić, Duvnjak, Tueto, Ćuže, Šipoš, Godoy.

ŽUTI - PLAVI 2:0

  • Strijelci: 1:0 - Hajrović (13.), 2:0 - Hajrović (27.)
  • ŽUTI: Josipović, Stojanović, Dilaver, Šutalo, Daničić, Moro, Majer, Ivanušec, Hajrović, Petković, Oršić.
  • PLAVI: Livaković, Moharrami, Theophile, Gvardiol, Moubandje, Đira, Gojak, Krizmanić, Kadzior, Kulenović, Marin.

ŽUTI - MLADI 1:1

  • Strijelci: 0:1 - Kim G. (4.), 1:1 - Petković (25.)
  • ŽUTI: Josipović, Stojanović, Dilaver, Šutalo, Daničić, Moro, Majer, Ivanušec, Hajrović, Petković, Oršić.
  • MLADI: Juric, Hujber, Braun, Jelenić, Jurišić, Janković, Julardžija, Tomek,Kim G., Barišić, Karrica.

A kako je sve izgledalo u Maksmiriu, na igralištu Hitrec-Kacijan pogledajte u video-prilogu.

Izvor: Društvene mreže