što ju sve još čeka?

Napokon se oglasila petnaestogodišnja ruska klizačica koja je u Pekingu proživljavala pravi pakao

22.02.2022 u 09:33

Bionic
Reading

Kamila Valijeva (15) bila je jedna od glavnih kandidatkinja za osvajanje zlatne olimpijske medalje u umjetničkom klizanju, ali njezin nastup na ZOI u Pekingu obilježila je optužba za doping. Sve je to bilo previše za petnaestogodišnjakinju koja se emotivno raspala

Kamila Valijeva (15) je na Igrama u Pekingu osvojila zlato u ekipnoj konkurenciji, a postala je i prva klizačica u povijesti Olimpijskih igara koja je izvela potpuni četverostruki skok (axel), ali je u pojedinačnoj konkurenciji podlegla pritisku te je na kraju ostala bez medalje iako je bila glavna favoritkinja za zlato.

Sve što se događalo oko nje bilo je previše, jednostavno se nije mogla nositi s optužbama za doping, pritisak je bio prevelik jer ipak se radi o petnaestogodišnjakinji...

Nakon svega se i sama Kamila odlučila obratiti javnosti te je na društvenim mrežama objavila poruku zahvale.

  • +13
Kamila Valijeva, Olimpijske igre 2022. Izvor: Profimedia / Autor: WANG Zhao / AFP / Profimedia

'Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene u ovom turbulentnom periodu, onima koji su bili na mojoj strani i nisu mi slomili srce, koji su mi slali poruke podrške, koji su mislili na mene, molili se, koji su vjerovali u mene', započela je Kamila te dodala:

'Hvala mojim navijačima, obitelji i prijateljima, trenerima, mojoj zemlji i svim ljudima širom svijeta. Hvala svima! Zauvijek sam zahvalna! Pamtit ću ovo zauvijek, bit ću vam zahvalna i klizat ću za vas i dalje', poručila je Kamila.

  • +10
Kamila Valieva Valijeva Izvor: EPA / Autor: HOW HWEE YOUNG