DOSTA JE BLAĆENJA

Napokon razriješen 'veliki misterij' Renata Sanchesa

09.07.2016 u 19:32

Bionic
Reading

Najveća mlada zvijezda ovoga Eura Renato Sanches sprema se za finale, a tijekom turnira morao se naslušati 'lijepe količine' gluposti kojima je sada vjerojatno došao kraj...

Mats Hummels je posljednji koji je odao poštovanje 18-godišnjem portugalskom veznjaku s kojim će od iduće sezone dijeliti svlačionicu u Bayernu.

'Fizički je iznimno snažan za svoju dob, a u kombinaciji s brzinom koja mu je urođena i tehnikom koju će još usavršavati mislim da imamo buduću zvijezdu,' kaže slavni Nijemac.

Mnogi drugi nisu pokazali niti natruhe takvog poštovanja. Dug je niz ljudi koji su ga optuživali da laže o svojim godinama, odnosno da ima pet godina više nego što tvrdi. No, list Diario de Noticias 'zavirio' je u portugalske knjige rođenih i pronašao podatke o malom Renatu. Piše: majka Maria das Dores primljena je u rodilište 18. kolovoza 1997. i u 15.25 sati rodila je 2.56 teškog sina koji je ime dobio po ocu Renatu Sanchesu.


Njegov meteorski uspon i fizička snaga pokrenuli su sumnju koja je izazvala bezobrazne priče o varanju. Zaista? Kako? Jedno je kada neki anonimni igrač dođe na drugi kontinent s 'editiranim' papirima i nitko nije u mogućnosti provjeriti istinitost podataka. Ali kako će igrač koji je rođen i odgajan u zemlji u kojoj nastupa izvesti takvu prevaru?

Dečko je zvijezda, da je teoretski pokušao varati našle bi se desetine svjedoka koje bi potvrdile da je, recimo, u školu krenuo te i te godine i mediji bi rasvijetlili slučaj sa svih strana. Ili bi se našao neki ljutiti otac koji bi posvjedočio da mu je tada mali Renato zaveo kćer i da 'nikako nije mogao imati četiri godine.' Neprimjetno si 'skinuti' danas pet godina u Europi nije moguće, ali to ne smeta ljudima bez stila da prozivaju Lukakua ili Sanchesa ako im to odgovara. Da, veći su brži i bolji od prosjeka... I pomirite se s time, ako već niste u stanju ispričati se.

Nastupi li u sutrašnjem finalu, a nema razloga da ne nastupi, Renato sanches postat će najmlađi finalist Eura u povijesti. Još danas tu titulu nosi njegov slavni suigrač Cristiano Ronaldo koji je rekord postavio 2004. godine.