PROMJENE U REALU

Poznato je kakve planove ima novi trener Zidane vezane za Luku Modrića; je li ovo očekivano?

13.03.2019 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon što se karizmatični Francuz Zinedine Zidane vratio na klupu madridskog Reala, novinari koji godinama prate kraljevski klub doznali su kakva je sudbina nekih igrača s naglaskom na hrvatskog kapetana Luku Modrića

Naravno, ljubitelje nogometa u Hrvatskoj najviše zanima kako u Zinedineovim planovima kotira Luka Modrić koji će u rujnu proslaviti 34. rođendan. Također je poznato kako su, kada je Zidane u pitanju (ipak je osvojio tri Lige prvaka u nizu!), španjolski mediji iskopali neke zanimljive detalje vezane uz francuskog stručnjaka. Kao što smo pisali, Zidane je tražio totalnu kontrolu u momčadi, odnosno da samo on odlučuje o kupovini ili prodaji igrača. Nije tajna da su na izlaznim vratima Gareth Bale i Dani Ceballos, Zidane bi ih se isto rado riješio, ali bi ipak rado zadržao Marcela i Isca za koje se spominjalo da će također u ljeto napustiti Real.

Uz sve to Zidane po novom ugovoru ima plaću od 12 milijuna eura godišnje što je duplo više nego što je zarađivao u svom prvom mandatu.

Gdje je u tim kombinacijama Luka Modrić, miljenik navijača i medija?

Poznato je kako je Modrić dogovorio novi podebljani ugovor koji bi ga za Real vezao do 2021. godine. No, isto tako je poznato kako je ljetos Modrić navodno želio otići u milanski Inter i nije nemoguće da ovog ljeta opet vidimo sličan scenarij. Moguće je da Modrić odluči napustiti klub što u ovom trenutku izgleda kao - nemoguće.

Naravno, sve ovisi o tome kako se Modrić uklapa u Zidaneove planove i kako će njih dvojica ovaj puta funkcionirati. Poznato je kako imaju sjajan odnos i kako su odlično funkcionirali jer Modrić ima sličan pogleda na nogomet kao Zidane.

No, iako Modrić službeno ima status najboljeg igrača svijeta i još uvijek igra na visokoj razini puno toga se, kada mu je mjesto u prvih 11 u pitanju, može promijeniti ako Zidane dovede nekoliko pojačanja koja ima na listi želja (spominje se Christian Eriksen...). To je svakako ključni detalj... Sudeći po informacijama koje dolaze iz Madrida zasad je Modrić najvažnija karika i igrač bez kojeg Zidane ne može zamisliti prvih 11. Hoće li tako ostati o sljedeće sezone ne zna baš nitko…

  • +2
Liga prvaka, osmina finala: Real - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: N.N.