čeka se prava ponuda

Napokon je otkriveno zašto je propao transfer Kristijana Lovrića u Osijek i kakve veze s tim ima odlazak Mislava Oršića iz Dinama

26.01.2022 u 09:38

Bionic
Reading

Utakmicom 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige između Istre 1961 i Gorice započet će drugi dio sezone (petak, 28. siječnja, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Predsjednik NK Gorice Nenad Črnko otvoreno je uoči nastavka sezone progovorio o mogućoj prodaji najveće zvijezde kluba, hrvatskog reprezentativca Kristijana Lovrića (26).

Dugo se 'povlačila' priča oko Lovrićevog prelaska u Osijek, no čini se kako je taj transfer na kraju neslavno propao. Barem za sada...

'Da, bilo je kontakata s Osijekom. Poslali su ponudu koja nas nije zadovoljila, pa smo mi poslali svoje uvjete', kazao je predsjednik Gorice Nenad Črnko i nastavio:

'Kad sam u medijima rekao da mi je bitan i njegov napredak, a ne samo novac, to sam i mislio. Nismo mi tražili previše, a smatram da bi se Lovrić uklopio u Osijek i da bi tamo bio prevaga i borio se za naslov prvaka države.'

Pa gdje je onda 'zapelo'? Zašto je transfer propao?

'Mi smo željeli postotak budućeg transfera i to bi nam donijelo stabilnost u nekim budućim vremenima, ali nije se realiziralo. Osijek je poslao ponudu koja je bila debelo ispod dva milijuna eura i na to nismo mogli pristati iz respekta prema Gorici kao klubu, ali i prema Lovrićevim kvalitetama', otkrio je Črnko i pojasnio:

'Mi smo procijenili da bi Lovrić mogao biti prevaga u Osijekovoj borbi za naslov, pa smo kroz naš poboljšani financijski zahtjev i budući postotak od transfera željeli napraviti satisfakciju, ali Osijek nije pristao. Lovrić je već navikao da ga se seljaka i premda mu nije svejedno kada razgovori o transferu krenu, on će se opet maksimalno fokusirati kada završi prijelazni rok.'

Ostaje li Kristijan Lovrić u Gorici ili možda postoje još neke ponude za njega?

'Prijelazni rok u većini 'liga petice' završava 31. siječnja, ali te su relacije za nas uglavnom nedostižne. U većini drugih zemalja zimski prijelazni rok traje do sredine ili kraja veljače tako da se još puno toga po pitanju Lovrića može dogoditi', kaže Črnko i zaključuje:

'Kako bilo, mi smo spremni na sve. Ne moramo prodavati, ali svjesni smo da nekad igrači moraju u određenom trenutku otići, ne možete ih držati zauvijek.'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +14
Dinamo - Sturm 4:3 (prijateljska nogometna utakmica) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

No, dojam je da bi se oko Lovrića u sljedećim danima moglo dodatno 'zakuhati'. Naime, u sve bi se vrlo lako mogao uključiti Dinamo koji još radi na transferu Mislava Oršića koji bi karijeru trebao nastaviti u engleskom prvoligašu Burnleyu!

Na Maksimir je za Oršića stigla konkretna ponuda koja je veća od osam milijuna eura i sad se čeka konačna odluka. Izvori bliski klubu iz Maksimira tvrde da nije nemoguće da, ako Oršić krene put Engleske, njegovo mjesto na lijevom krilu zauzme baš Kristijan Lovrić!

Problem? Činjenica je da Dinamo tu poziciju u ovom trenutku ima 'pokrivenu', stigao je Petar Bočkaj, a od ranije su u momčadi Špikić i Menalo koji se do sada baš i nisu naigrali. Za sada je sve 'na dugom štapu', no prodaja Oršića bi sigurno 'zakotrljala' još neke transfere. Činjenica je i to da Dinamo Lovrića prati već duže vrijeme i na Maksimiru jako dobro znaju da bi za relativno malo novca dobili hrvatskog reprezentativca koji se dokazao u HT Prvoj ligi i spreman je napraviti iskorak.

U sjeni svih priča oko Lovrićevog transfera nogometaši Gorice spremni su za nastavak sezone, na teren istrčavaju prvi, u Puli protiv Istre 1961 (petak, 28. siječnja, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv). Velikogorički je prvoligaš predstavio i novu garnituru dresova, a predsjednik kluba Nenad Črnko najavio proljeće u domaćem prvenstvu.

'Treba biti realan u ciljevima, a oni su da se pokušamo ustabiliti, biti odmah do vodeće četvorke. Ako dođemo u priliku, pokušat ćemo napasti Europu. Igramo i polufinale kupa u Splitu, a znate i sami da je kup uvijek nepredvidiv. Hajduk danas izgleda odlično, Gorica definitivno nije u ulozi favorita, ali u 90 minuta sve je moguće', kaže Črnko i znakovito zaključuje:

'Momčad? Čak i da se dogodi još koji transfer, mi imamo širinu. Imamo i puno mladih igrača i spremni smo im u tom slučaju dati minutažu, da stvorimo neki kostur momčadi za jesen.'