preskup je...

Propao je najveći transfer u povijesti HT Prve lige? Nenad Bjelica odustaje od igrača kojeg je žarko želio dovesti u Osijek

27.12.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Iznenađujući transfer Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo trebao bi pokrenuti lavinu u zimskom prijelaznom roku u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Nenad Bjelica sad ima dovoljno novca za pojačanja, a prvi na listi želja bio je Kristijan Lovrić iz Gorice. Sve je mirisalo na najskuplji transfer u domaćem nogometu u povijesti

Dinamo je Osijeku za Petra Bočkaja navodno platio oko tri milijuna eura odštete, pa Nenad Bjelica sad ima dovoljno novca na računu za pojačanja. Činilo se kako će Bočkajev prelazak u Dinamo pokrenuti tržište između klubova unutar Hrvatski Telekom Prve lige, sve je bilo spremno za još jednu senzaciju.

Nije tajna da je Bjelica u Osijeku želio vidjeti Kristijana Lovrića iz Gorice. On je već neko vrijeme 'tiha patnja', a odlaskom Bočkaja otvorilo se mjesto u momčadi i mnogi su se ponadali kako će baš Lovrić postati najskuplji transfer unutar HT Prve lige u povijesti!

Naime, prema Transfermarktu Lovrić, koji je sjajnim igrama u dresu Gorice zaslužio i status reprezentativca, vrijedi šest milijuna eura. No treba biti realan, jedno je procjena Transfermarkta, a drugo je situacija na tržištu. Prvi čovjek Gorice Nenad Črnko već je ranije ustvrdio da Kristijan Lovrić može ići čim stigne ponuda od pet milijuna eura, a takva za sada - barem službeno - nije stigla.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +3
Osijek - Gorica, 18. kolo HT Prva liga, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Problem? Osijek toliki novac sigurno neće potrošiti na jednog igrača, možda bi Nenad Bjelica dao polovicu, dva i pol milijuna eura bila bi neka granica realnosti u ovom trenutku, ali u Gorici za to ne žele ni čuti. Pet milijuna eura je minimum...

A tako bi se Lovrić izjednačio s dosadašnjim rekorderom jer je prelazak Marka Roga iz Splita u Dinamo 2015. godine za pet milijuna eura i dalje najveći transfer unutar HT Prve lige. Na drugom mjestu su Luka Ivanušec i Petar Bočkaj, čiji su transferi iznosili po tri milijuna eura, a iza njih je Iyayi Atiemwen (iz Gorice u Dinamo) za 2,65 milijuna eura, te Lovro Majer (iz Lokomotive u Dinamo) za 2,5 milijuna eura i Marcelo Brozović (iz Lokomotive u Dinamo) za 2,4 milijuna eura...

  • +20
Dinamo - Slaven Belupo (19. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Odustajanjem od Kristijana Lovrića Osijek i dalje traži rješenje, a kao mogući izbor spominju se dva igrača Dinama. Prvi je nezadovoljni veznjak Marko Tolić (25), a potom i Dario Špikić (22) koji se u proteklih godinu dana otkako je na Maksimir stigao iz Gorice nikako nije uspio nametnuti.

U Dinamu očigledno na Tolića i Špikića ne računaju, a sada bi mogli nešto i zaraditi na njihovoj prodaji. Tko zna, možda Dinamo izađe u susret Nenadu Bjelici, pa Osijek za tri ili četiri milijuna eura ove zime dobije dva izuzetno potentna igrača.