ostaje u španjolskoj

Napadač 'vatrenih' bio je blizu povratka u Serie A, ali taj je transfer propao zbog jedne klauzule u njegovom ugovoru

13.01.2023 u 13:41

Bionic
Reading

Napadač španjolske Osasune i hrvatske nogometne reprezentacije Ante Budimir (31) bio je velika želja talijanskog prvoligaša Verone koji se trenutno bori za ostanak u ligi. Najveći problem Verone je neefikasnost pa su se ponadali da je brončani 'vatreni' taj koji bi ih mogao spasiti od ispadanja

Hellas Verona trenutno drži 18. mjesto na ljestvici Serie A, u zoni je ispadanja pa čelnici kluba čine sve kako bi do kraja zimskog prijelaznog roka doveli pojačanja s kojim bi krenuli u spas prvoligaškog statusa. Ono što im je neophodno je napadač jer je Verona u prvih 17 kola zabila samo 15 golova.

A prvi na listi želja bio je napadač španjolske Osasune i hrvatske nogometne reprezentacije Ante Budimir (31). Verona ga je, tvrde španjolski mediji, željela dovesti na posudbu do kraja sezone, uz klauzulu automatskog otkupa ako osiguraju ostanak u Serie A.

Dnevni list iz Pamplone 'Diario de Navarra' piše kako su u Osasuni koncentrirani na nastavak sezone u kojoj se bore za mjesta koja vode u Europu i neće tražiti pojačanja. Tako u obzir ne dolazi ni prodaja Ante Budimira koji s klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a ima i izlaznu klauzulu od 20 milijuna eura.

Verona je za Budimira ponudila 'samo' četiri milijuna eura odštete, pa je već tu svaki razgovor o mogućem Budimirovom povratku u Serie A jednostavno propao.

Napadač 'vatrenih' za momčad iz Pamplone igra od ljeta 2020. godine te je do sada u 76 utakmica zabio 22 gola uz devet asistencija. U karijeri je do sada Budimir igrao za Inter iz Zaprešića, Lokomotivu, njemački St. Pauli, Crotone, Sampdoriju i Mallorcu.